9 τρόποι που η Sailor Moon είναι πιο queer απ’ ότι θυμάσαι

19/01/2018
από

Αν μας μοιάζεις, έστω και λίγο, τότε μεγάλωσες με “τη δύναμη του φεγγαριού” και την αγαπημένη μας Sailor Moon. Θυμάσαι πόσο queer ήταν αυτή η σειρά;

Έλα να δούμε μαζί, τουλάχιστον 9 τρόπους με τους οποίους το anime, με τις περισσότερες ίσως μεταμορφώσεις, είναι περισσότερο queer απ’ όσο φαντάζεσαι κι απ’ ότι θυμάσαι, όταν εκείνα τα μεσημέρια του Σαββάτου καθόσουν μπροστά από την τηλεόραση για να το παρακολουθήσεις!

1. Η Sailor Neptune κι η Sailor Uranus δεν ήταν ξαδέλφες

Τώρα που μεγάλωσες και καταλαβαίνεις κάποια πράγματα, αυτές οι δυο, θα θυμάσαι, ότι αρχικά ήταν αντίπαλες, όμως μετά εμφανίζονται μαζί, μοιράζονται πράγματα, φιλιούνται συχνά, και γενικά η σχέση τους είναι η πιο βαθιά από όλες της σειράς. Κάτι τέτοιο βέβαια, καταλαβαίνεις ότι δεν συμβαίνει στα ξαδέλφια. Μάλιστα, στη συνέχεια περνούν τον περισσότερο καιρό τους με μία οικογένεια τριών μητέρων, που μεγαλώνουν ένα παιδί.


2. Η Uranus δεν περιοριζόταν στις επιταγές του φύλου

Η Uranus στηρίζει μία περισσότερο αρρενωπή εμφάνιση, αλλά δίνει πολλές ενδείξεις, ότι πρόκειται για μία genderqueer προσωπικότητα. Συχνά, επιλέγει ανδρικά ρούχα κι όταν ο κόσμος νομίζει, ότι είναι άνδρας και της απευθύνεται στο αρσενικό, το αφήνει να συμβαίνει. Στο μάνγκα η Sailor Neptune λέει κάποια στιγμή: “Η Uranus είναι και άνδρας και γυναίκα. Πολεμιστής με δύο φύλα, με δυνάμεις και προσωπικότητες κι από τα δύο” . Παρόλο που τόσο η ίδια όσο κι ο δημιουργός της, την προσδιορίζουν ως γυναίκα, σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τους “κανόνες” του φύλου της. Επίσης, όταν μεγαλώνει την Hotaru, η μικρή την φωνάζει “Papa” .


3. Όλες τους είναι (μάλλον) bi

Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι οι Sailor Senshi δεν είναι ακριβώς straight. Για παράδειγμα, δεν τρελαίνονται όλα τα κορίτσια για τα αγόρια, όπως π.χ. η Uranus κι η Neptune. Μάλιστα, όταν ο έρωτας για κάποιο αγόρι μπήκε εμπόδιο σε μία αποστολή, η Sailor Mars κι η Venus αναφέρουν ότι: “Δε χρειαζόμαστε αγόρια.


4. Ο Fiore προφανώς δεν ήθελε να είναι μόνο φίλοι με τον Μασκοφόρο

Στην ταινία Sailor Moon R συναντήσαμε τον Fiore, έναν εξωγήινο, που ήταν φίλος με τον Mamoru, τον Μασκοφόρο, όταν εκείνος ήταν παιδί. Η δυνατή αυτή φιλία, ωστόσο, μάλλον δεν περιορίζεται σε φιλικό επίπεδο, αφού ο Fiore φαίνεται, ότι θέλει τον Mamoru αποκλειστικά για τον εαυτό του. Για την ακρίβεια, τον θέλει τόσο πολύ, που τον απομακρύνει από την Sailor Moon, σε σημείο να τον απαγάγει με κίνδυνο να τον σκοτώσει.


5. Ο Zoisite κι ο Malachite είναι bi ζευγάρι

Δεν ήταν δυνατόν να μείνει κρυφή η έλξη μεταξύ του Zoisite και του Malachite, όπου στην Αμερικανική έκδοση ο Zoisite είναι γυναίκα. Στο πρωτότυπο είναι άνδρας και μάλιστα είναι ο φύλακας του πρίγκηπα Endymion. Μάλιστα, ο Zoisite κι ο Malachite έλκονται κι από τα δύο φύλα, οπότε είναι ένα bi ζευγάρι.


6. Ο Zoisite είναι genderqueer

Ο Zoisite στην πραγματικότητα είναι genderqueer. Στην Αμερικανική έκδοση παρουσιάζεται ως γυναίκα, όμως, επί της ουσίας, ο χαρακτήρας αυτός δεν είναι cis. Ο Zoisite ντύνεται και ζει ως γυναίκα, ενώ έχει και στοιχεία ρευστότητας φύλου.


7. O Fish Eye δεν είναι σε καμία περίπτωση straight (και μάλλον δεν είναι ούτε cis)

Ο Fish Eye είναι ο κεντρικός κακός της τέταρτης σεζόν. Αρχικά ήταν ψάρι, αλλά μεταμορφώθηκε σε άνθρωπο, με μαγικό τρόπο. Παρόλο, που ο χαρακτήρας αυτοπροσδιορίζεται ως άνδρας, παρουσιάζεται ως γυναίκα περισσότερο συχνά, ενώ χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες κι από τα δύο φύλα. Αυτός ο bi, queergender χαρακτήρας είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της σειράς.


8. H Lead Crow και η Aluminum Siren το πιθανότερο είναι πως είναι λεσβίες

Στην πέμπτη σεζόν είδαμε τη σχέση μεταξύ της Lead Crow και της Aluminum Siren. Οι δυο τους είναι πολύ δεμένες, βοηθούν η μία την άλλη, κι όταν η Siren πεθαίνει, η Lead Crow είναι συντετριμμένη. Όταν πεθαίνει κι η Lead Crow τελικά, η τελευταία της ανάμνηση είναι η εικόνα της Siren.


9. Οι Sailor Starlights είναι εντελώς queer, από όπου κι αν το πιάσεις

Οι Starlights είναι τρεις Sailor Senshi από ένα άλλο πλανητικό σύστημα, που ψάχνουν την πριγκίπισσα τους. Τα ίχνη τους τις οδήγησαν στη Γη, όπου για να μην γίνουν αντιληπτές αναγκάστηκαν να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα υποδυόμενες μέλη ενός boy band. Στο μάνγκα απλά κάνουν πως είναι αγόρια, αλλά στο anime γίνονται και σε επίπεδο φυσιολογίας, αγόρια. Η αρχηγός τους είναι ερωτευμένη με την Sailor Moon.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!