Κατοικία LGBT φοιτητών στο παλαιότερο καθολικό Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

15/01/2018
από
WASHINGTON - AUGUST 15: A statue of John Carroll, founder of Georgetown University, sits before Healy Hall on the school's campus August 15, 2006 in Washington, DC. Georgetown University was founded in 1789 and it is the oldest Catholic and Jesuit university in the U.S. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για το Πανεπιστήμιο Georgetown, που ιδρύθηκε το 1789 κι είναι το παλαιότερο καθολικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Αμερική.

Το Πανεπιστήμιο Georgetown ενέκρινε ειδικούς χώρους για τη διαμονή σπουδαστών, που διερωτώνται σχετικά την ταυτότητα φύλου τους ή/και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

PHOTO/Mladen ANTONOV (Photo credit should read MLADEN ANTONOV/AFP/Getty Images)

Μια LGBT ομάδα, η “Live Learning Community” (LGL), απορρίφθηκε αρχικά τον περασμένο Απρίλιο από το Πανεπιστήμιο. Το αρμόδιο Γραφείο Κατοικιών όμως, εδώ και ένα μήνα δίνει το πράσινο φως. Η κατοικία ονομάζεται “Σταυροδρόμι: Φύλο και Σεξουαλικότητα” και προορίζεται να προάγει την ένταξη, διατηρώντας παράλληλα την θρησκευτική παράδοση Georgetown.

Οι καθολικές αξίες κι οι αξίες των ιησουιτών μας καλούν να δεσμευτούμε με «σεβασμό, συμπόνια και ευαισθησία» απέναντι στην LGBTQ κοινότητά μας» , δήλωσε ο Todd Olson, αντιπρόεδρος φοιτητικών ζητημάτων, στη μεγαλύτερη και παλαιότερη φοιτητική εφημερίδα του Πανεπιστημίου “The Hoya“, προσθέτοντας, αναφερόμενος στη λατινική φράση “cura personalis” που σημαίνει “φροντίδα για ολόκληρο το άτομο” ότι: “Είναι σύμφωνο με τις καθολικές και τις αξίες των ιησουιτών να προσφέρουμε τον λόγο, την προοπτική και την αίσθηση συμπερίληψης για την εμβάθυνση της αίσθησης του cura personalis” .

Photo by Alex Wong/Getty Images

Οι σπουδαστές θα αρχίσουν τώρα να έχουν έναν μοναδικό χώρο να μείνουν, αφιερωμένο στην εξερεύνηση και την κατανόηση του εαυτού και των άλλων, σε σχέση με το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους όσους πραγματοποίησαν αυτό το όνειρο.

Αυτό πιστεύεται, ότι είναι η πρώτη LGBT κατοικία σε αμερικανικό καθολικό ίδρυμα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!