Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας: “Οι LGBT δεν μπορούν να υπηρετήσουν λόγω ψυχικής διαταραχής”

11/01/2018
από

Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας ξεκίνησε μια συζήτηση, σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτρέπεται στα LGBT άτομα να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Την Τρίτη (9 Ιανουαρίου), ο επίσημος λογαριασμός της αεροπορίας στο Twitter προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, όταν έγραψε ότι όλοι οι στρατιώτες που διαπράττουν ανήθικες (σ.σ. σύμφωνα μ΄αυτούς) πράξεις δε θα μπορούν πλέον να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Αυτό έκανε πολλούς χρήστες στο Twitter να ρωτήσουν τη συνιστά μια πράξη ανήθικη. Ένας τότε ρώτησε συγκεριμένα και για τα LGBT άτομα.

«Τι γίνεται με τους LGBT;»

Ο λογαριασμός της Πολεμικής Αεροπορίας ανταποκρίθηκε, λέγοντας ότι οι LGBT δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις ένοπλες δυνάμεις. Το δικαιολόγησε, μάλιστα, γράφοντας ότι “οι LGBT δεν θα περάσουν έτσι και αλλιώς τα ψυχολικά τεστ, λόγω ψυχικής διαταραχής”.

«Υπάρχουν τεστ ψυχικής υγείας στη διαδικασία επιλογής. Το να είσαι LGBT ‘συμπεριλαμβάνεται’ στις ψυχικές διαταραχές. Αφού υπάρχουν ακόμα πολλοί υποψήφιοι στρατιώτες που είναι διανοητικά υγιείς, τότε γιατί θα πρέπει να γίνονται αποδεκτοί αυτοί που δεν είναι;”

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και διαφορετικές.




Δες και αυτό!