«Slug Horizons» της Florence Peake στον Κινητήρα

09/01/2018
από
PHOTO CREDIT ANNE TETZLAFF

Η Florence Peake, με έδρα το Λονδίνο είναι χορεύτρια, χορογράφος και εικαστικός επιστρέφει ως guest artist στον Κινητήρα:

 

PHOTO CREDIT ANNE TETZLAFF
Παρασκευή 5/01 με 12/01

Η Florence Peake συνδυάζει το σχέδιο, τη ζωγραφική και τη γλυπτική με το κινούμενο σώμα. Η τοποθεσία μιας περφόρμανς, το κοινό, ο ηχογραφημένος ή μη λόγος και το χιούμορ είναι τα σημεία κλειδιά της δουλειάς της. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί διεθνώς (National Portrait Gallery, BALTIC, Hayward Gallery, David Roberts Art Foundation; Yorkshire Sculpture Park; Modern Art Oxford; Chapter Arts, Cardiff, Harris Museum, Preston, Exchange, Penzance).

Ως δασκάλα έχει διδάξει από το 2003 εκτενώς χορό, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Skinner Releasing τόσο της εισαγωγικής σειράς 15 μαθημάτων όσο και των 12 επόμενων (ongoing classes).
www.florencepeake.com

Florence Peake, Photo: Anne Tetzlaff

& Σάββατο 13/01 στις 21:30

  • Παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «Slug Horizons» μαζί με τη συνεργάτιδά της Eve Stainton

Slug είναι ο γυμνοσάλιαγκας, δηλαδή σαλιγκάρι χωρίς κέλυφος, χωρίς σπίτι. Είναι και θηλυκό και αρσενικό ταυτόχρονα. Η φύση του είναι να γλιστράει, όπως και οι διαφορετικές σεξουαλικότητες του, τα δύο φύλα του γλιστράνε το ένα μέσα στο άλλο. Κάποια είδη έχουν την ικανότητα να αναπαράγονται ασεξουαλικά, δηλαδή χωρίς ταίρι.

Ο γυμνοσάλιαγκας, ένα χαρισματικό, παντοδύναμο πλάσμα που έρχεται από το μέλλον.

Το «Slug Horizons» οδηγείται από μία πολιτική επιθυμία να γίνουν ορατά η περιθωριοποιημένη αγάπη/στοργή, η οικειότητα, το να είσαι ευάλωτος.

Η Florence Peake και η Eve Stainton ερευνούν/διερωτώνται πάνω σε ετεροκανονικές συμπεριφορές, σε μη μονογαμικά σώματα, στα οικεία σώματα δύο γυναικών, την ντροπή, την καταστολή, τη σεξουαλικότητα, τη δύναμη ανάμεσα σε αυτά τα σώματα, προωθώντας ένα συναισθηματικό τοπίο γενναιότητας.

Είσοδος: 8 €
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο [email protected]

Κινητήρας
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη




Δες και αυτό!