O Alan Cumming πρωταγωνιστεί στην πρώτη σειρά των ΗΠΑ με gay κεντρικό ήρωα

08/01/2018
από
PASADENA, CA - JANUARY 06: Actors Sharon Leal (L) and Alan Cumming of the television show Instinct speak onstage during the CBS/Showtime portion of the 2018 Winter Television Critics Association Press Tour at The Langham Huntington, Pasadena on January 6, 2018 in Pasadena, California. (Photo by Frederick M. Brown/Getty Images)

Ο Alan Cumming επιστρέφει στην αμερικανική τηλεόραση με την αστυνομική σειρά Instinct, η οποία έχει μία εκπληκτική ανατροπή.

Το Instict βασίζεται στη νουβέλα του James Patterson, κι ο Cumming πρωταγωνιστεί ως Dr. Dylan Reinhart, πρώην πράκτορας της CIA, που επέστρεψε στην υπηρεσία, μετά από την επιτυχημένη καριέρα του ως καθηγητής, αλλά και ως συγγραφέας ενός best-seller βιβλίου με θέμα την ασυνήθιστη συμπεριφορά.

Αλλά ο Dr. Reinhart εκτός από όλα τα παραπάνω είναι επίσης gay και παντρεμένος με τον σύντροφό του, γεγονός που κάνει το Instinct την πρώτη μεγάλης διάρκειας τηλεοπτική σειρά των ΗΠΑ, που ο κεντρικός ήρωας είναι gay.

Ο Cumming, που ήδη έγινε γνωστός από την υποψηφιότητά του για Emmy για τον ρόλο του στο The Good Wife, μίλησε για την σεξουαλικότητα του νέου χαρακτήρα που ενσαρκώνει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Deadline.com.

Ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να είμαι σ’ αυτή τη σειρά” δήλωσε ο Cumming, ο οποίος είναι επίσης και παραγωγός της σειράς. “Το να είσαι το πρώτο δράμα στην τηλεόραση των ΗΠΑ [με gay πρωταγωνιστή] είναι εκπληκτικό και φοβερό ταυτόχρονα.

Είμαι παντρεμένος με έναν άνδρα, οπότε υπάρχει κι αυτό” πρόσθεσε ο bi ηθοποιός: “Τις περισσότερες φορές, όταν βλέπουμε gay χαρακτήρες στην Αμερικανική τηλεόραση, το gayness είναι το πρωτεύον χαρακτηριστικό τους και πολλές φορές και το πρόβλημα. Το καινούργιο σε σχέση με αυτήν την σειρά είναι ότι ο πρωταγωνιστής έχει μια επιτυχημένη σχέση και μάλιστα πολύ υποστηρικτική. Και το ότι [είναι gay], είναι ένα από τα τέσσερα ή πέντε ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν αυτόν τον χαρακτήρα.

Photo by Frederick M. Brown/Getty Images

Το κανάλι CBS έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την έλλειψη διαφορετικότητας, αλλά ο διευθυντής του δικτύου ψυχαγωγίας, Glenn Geller, έκανε came out δημόσια ως gay πέρσι και εξέφρασε τη δέσμευσή του στο να κάνει το πρόγραμμα του CBS πιο συμπεριληπτικό.

Επικροτώ όλες/όλους στο κανάλι CBS που είχαν το κουράγιο να προβάλουν αυτή τη σειρά, ειδικά σε αυτό το κλίμα που επικρατεί και δεν είναι κι η ιδανικότερη χρονική στιγμή για να το κάνουμε” δήλωσε ακόμη ο Cumming:

Κοινωνικά και πολιτικά, ειδικά αυτήν την περίοδο που τα gay άτομα στην Αμερική διώκονται και τα δικαιώματά μας αφαιρούνται κι ο πρόεδρος συνεχίζει τη δίωξη εναντίον των gay people με τη σιωπή του, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν κεντρικό χαρακτήρα με μία υγιή ομόφυλη σχέση στην τηλεόραση.

Το Instinct, έχει πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου στο κανάλι CBS.

Πρωταγωνιστούν ακόμη η Sharon Leal, η Bojana Novakovic, ο Naveen Andrews κι η Whoopi Goldberg.




Δες και αυτό!