“Οι περιστάσεις στις οποίες επέλεξε να κάνει coming out o Σπέισι είναι καταδικαστέες”

19/12/2017
από

Για τα -όλο και περισσότερα- περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μίλησε ο ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, σε μια συζήτηση με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

 «Ελπίζω ότι διανύουμε μια περίοδο που θα βοηθήσει στην εξάλειψή της [σεξουαλική παρενόχληση] εντελώς. Αλλά από τη δική μου εμπειρία, όταν ξεκίνησα να δουλεύω στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο διευθυντής του θεάτρου στον οποίο δούλευα, μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες που πήρε από τις γυναίκες που ήθελαν να δουλέψουν… κάποιες από αυτές είχαν στο κάτω μέρος της φωτογραφίας τους γραμμένο «DRR», που σημαίνει «με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος του σκηνοθέτη». Με άλλα λόγια, αν μου δώσεις δουλειά, μπορείς να κάνεις σεξ μαζί μου.  Αυτό ήταν συνηθισμένο από ανθρώπους που πρότειναν τον εαυτό τους ως θύμα. Παραφροσύνη. Άνθρωποι το εκμεταλλεύτηκαν, το ενθάρρυναν και δεν πάει άλλο».

«Δεν υποθέτω πως τίποτε άλλο παρά καλό, θα βγει από αυτές τις αποκαλύψεις, αν και κάποιοι κατηγορούνται αδίκως – υπάρχει και αυτή η πλευρά», δήλωσε ο 78χρονος.

Ο ΜακΚέλεν, καταδίκασε επίσης την απόφαση του Κέβιν Σπέισι να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος, μετά τις κατηγορίες του Anthony Rapp, ότι τον κακοποίησε. Ο Rapp ήταν ανήλικος την εποχή της υποτιθέμενης επίθεσης.

«Οι περιστάσεις στις οποίες επέλεξε να το κάνει είναι καταδικαστέες γιατί συνδέουν το υποτιθέμενο ανήλικο σεξ με μια δήλωση σεξουαλικότητας».

 




Δες και αυτό!