Όταν η φωτογραφία αποτυπώνει τις δυνατότητες του φύλου

18/12/2017
από

Το περιοδικό Aperture παρουσιάζει τον φετινό χειμώνα το αφιέρωμα “Future Gender” που αποτυπώνει όψεις από τη ζωή τρανς και gender-nonconforming ατόμων, κοινοτήτων και προσωπικών ιστοριών.

Η φωτογραφία μου έσωσε τη ζωή. Ως έφηβος, ανακάλυψα ότι παίρνοντας μια φωτογραφία Polaroid με τον εαυτό μου ντυμένο ως κορίτσι, θα μπορούσα να ξεφύγω από τα όρια της παιδικής ηλικίας. Συνέχισα να χρησιμοποιώ τη φωτογραφία ως έναν τρόπο να επιβεβαιώσω την ύπαρξή μου και να δω τον εαυτό μου, τις σχέσεις μου, την εξέλιξή μου” – Zackary Drucker

Η Zackary Drucker, guest καλλιτέχνιδα του αφιερώματος , ακτιβίστρια και παραγωγός της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς του Amazon “Transparent” , μέσα από το “Future Gender” εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους η φωτογραφία έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην έκφραση της κοινωνικής και προσωπικής ταυτότητας. Το “Future Gender” [Φύλο του Μέλλοντος] είναι τόσο ποικίλο, περιεκτικό και εκτεταμένο, όσο του επιτρέπουν οι αποχρώσεις του κι η πολυπλοκότητά του, εκτείνεται πολύ πέρα από το δίπολο, σε νέες σφαίρες, όπου η εκπροσώπηση προσφέρει δυνατότητα, πραγμάτωση και αντιπροσωπευτικότητα.

Μέσα από την φωτογραφία η Drucker μοιράζεται τις ιδέες της, τις εμπειρίες και τη σοφία της από μια ζωή, που επεκτείνει την κατανόησή μας για το φύλο σε όλο το πολύπλευρο μεγαλείο του.




Δες και αυτό!