Salma Hayek: Ο Weinstein με ανάγκασε να γυρίσω μια σκηνή λεσβιακού σεξ και απείλησε να με σκοτώσει

14/12/2017
από

Mε ένα άρθρο της στους New York Times, η Salma Hayek μιλά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με τον Harvey Weinstein.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Weinstein της ζητούσε χάρες σεξουαλικού περιεχομένου, της έκανε συνεχώς κριτική και είχε εξωφρενικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Weinstein απείλησε να τη σκοτώσει.

“Θα σε σκοτώσω, μη νομίζεις πως δεν μπορώ,” θυμάται να της λέει ο Weinstein, όταν εκείνη αρνήθηκε να εκπληρώσει μία από τις απαιτήσεις του.

Ενώ το γεγονός την σημάδεψε, η Hayek κράτησε την ιστορία για τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τώρα, που τεράστιοι αριθμοί γυναικών έχουν κάνει παρόμοιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον Weinstein -στο σημείο που ο ισχυρός παραγωγός έχει εκδιωχθεί από το Hollywood- η Hayek πίστευε πως κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για την ιστορία της.

Frida

Αν και η Hayek αναφέρει ότι ο Weinstein την βοήθησε να πάρει τον ρόλο, τονίζει ότι αυτό έγινε με ένα τίμημα. Έπρεπε να απορρίπτει όλες τους τις απαιτήσεις και να του λέει όχι σε πολλά.

“Όχι στο να του ανοίγω την πόρτα, όταν ερχόταν στο δωμάτιο το βράδυ οποιαδήποτε ώρα, σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο και σε οποιονδήποτε προορισμό. Εμφανιζόταν έτσι ξαφνικά, ακόμα και σε ένα μέρος που βρισκόμουν για μια ταινία που δεν είχε καμία σχέση.

Όχι στο να βρεθούμε μαζί στο ντουζ.

Όχι στο να με βλέπει όταν κάνω ντουζ.

‘Όχι στο να μου κάνει μασάζ.

Όχι στο να αφήσω έναν γυμνό του φίλο να μου κάνει ένα μασάζ.

Όχι στο να τον αφήσω να μου κάνει στοματικό έρωτα.

Όχι στο να είμαι γυμνή με μια άλλη γυναίκα.

Όχι, όχι , όχι, όχι …

Λέγοντας του όχι τον εξόργισε, γι’ αυτό μια μέρα με απείλησε να με σκοτώσει.”

Οι δύο συνέχισαν να συγκρούονται κατά τη διάρκεια της ταινίας Frida.

«Θα με άφηνε να τελειώσω την ταινία μόνο αν συμφωνούσα να γυρίσω μια σκηνή σεξ με μια άλλη γυναίκα. Και ήθελε να είναι εντελώς γυμνό.”

«Ζητούσε διαρκώς περισσότερο γυμνό, περισσότερο σεξ. Μια φορά πριν, η Julie Taymor [η σκηνοθέτης] προσπάθησε να τον πείσει η σκηνή να τελειώνει με ένα φιλί.”

«Αλλά ήταν σαφές σε μένα ότι ποτέ δεν θα με αφήσει να τελειώσω αυτή την ταινία χωρίς να έχει πραγματοποιήσει τη φαντασίωσή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν υπήρχε περιθώριο για διαπραγματεύσεις ».

Ο Hayek υποστηρίζει ότι επειδή είχε επενδύσει αρκετό χρόνο και προσπάθεια στην ταινία, αλλά και επειδή τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι συμμετείχαν, θεώρησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει για τη σκηνή.

«Έπρεπε να πω ναι..”

Ο Weinstein, μέσω ενός εκπρόσωπου, είπε ότι «δεν θυμάται» να πιέζει την ηθοποιό να κινηματογραφήσει τις σεξουαλικές σκηνές.




Δες και αυτό!