Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Αυστραλία

13/12/2017
από

Δύο γυναίκες, που είναι αχώριστες από την ημέρα που γνωρίστηκαν σε μια παμπ στο Σίδνεϊ, θα είναι οι πρώτες που θα παντρευτούν ως ζευγάρι στην Αυστραλία.

O λόγος για την Lauren Price (31), που είναι από την Ουαλία και την Amy Laker (29), οι οποίες θα παντρευτούν το ερχόμενο Σάββατο σχεδόν 3 εβδομάδες νωρίτερα από τα υπόλοιπα ομόφυλα ζευγάρια.

Αν και η τέλεση των gay γάμων στην Αυστραλία πρόκειται να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου του νέου έτους (απαιτείται σχετική αίτηση 30 ημέρες πριν), η πολιτεία θα κάνει μια εξαίρεση για τις δύο γυναίκες, μιας και η οικογένεια της Price είχε ήδη κανονίσει να έρθει από την Ουαλία αυτές τις ήμερες για το σύμφωνο συμβίωσης των δύο γυναικών – είχε προγραμματιστεί πριν τη νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο στη χώρα.

Το Μητρώο Γάμων έχει επιτρέψει την τελετή του Σαββάτου για οικονομικούς λόγους, αναφέροντας το ταξίδι των στενών συγγενών.

“Πήγαμε εκεί και τους είπαμε τι συμβαίνει. Οι υπεύθυνοι έφυγαν από το δωμάτιο για να πάρουν την απόφαση”, δήλωσε η Amy Laker στην Daily Mail. “Ήταν τα μεγαλύτερα 10 λεπτά της ζωή μας – τα χέρια μας είχαν ιδρώσει. Όταν μπήκαν μέσα και μας είπαν ότι έχουν καλά νέα για εμάς ξεκίνησα να κλαίω”.

Το ζευγάρι θα παντρευτεί στο Camden στους κήπους της πόλης και μετά θα το γιορτάσουν σε μια τοπική παμπ.

«Θα είναι ένας μικρός γάμος, έχουμε με 65 επισκέπτες.”




Δες και αυτό!