Έρευνα: “Το να έχεις μεγαλύτερο αδερφό ίσως αυξάνει τη πιθανότητα να είσαι gay”

12/12/2017
από

Αν είσαι cis άνδρας και έχεις μεγαλύτερο αδερφό, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι gay. Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο journal PNAS εχθές.

Οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει αυτό το μοτίβο σε προηγούμενες έρευνες, αλλά τώρα σκέφτονται ότι έχουν μια βιολογική εξήγηση. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι αν τα ευρήματά τους αποδειχθούν, θα έχουμε έναν από τους βιολογικούς λόγους που εξηγούν την ανδρική ομοφυλοφιλία.

Πολλοί βιολογικοί παράγοντες μπορούν να καθορίσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι ερευνητές παρατήρησαν ένα μοτίβο που μπορεί να συνδέεται με κάτι που συμβαίνει στη μήτρα. Το φαινόμενο σχετίζεται με μια πρωτεΐνη που συνδέεται με το χρωμόσωμα Υ (εμφανίζεται μόνο στα βιολογικά αρσενικά έμβρυα) που είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πιθανό, όταν μια γυναίκα μένει έγκυος με το πρώτο της αγόρι, αυτή η πρωτεΐνη που συνδέεται με το Υ να εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα της μητέρας αναγνωρίζει την πρωτεΐνη ως ξένη ουσία και το ανοσοποιητικό της σύστημα αποκρίνεται δημιουργώντας αντισώματα. Αν αρκετά από αυτά τα αντισώματα συγκεντρωθούν στο σώμα της γυναίκας και μείνει έγκυος με ένα άλλο βιολογικά αρσενικό έμβρυο, μπορούν να διασχίσουν τον φραγμό του πλακούντα και να εισέλθουν στον εγκέφαλο του εμβρύου.

“Αυτό μπορεί να μεταβάλει τις λειτουργίες στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας την αίσθηση της έλξης που θα αναπτύξει το έμβρυο” δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Anthony Bogaert, καναδός ψυχολόγος και καθηγητής στα τμήματα ψυχολογίας και επιστήμης της υγείας της κοινότητας στο Brock University.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!