Τρανσφοβικοί γονείς εγκατέλειψαν βρέφος όταν έμαθαν τον αιμοδότη

05/12/2017
από

Μία τρανς γυναίκα, έδωσε αίμα σ’ ένα βρέφος που έπασχε από αναιμία σώζοντας του τη ζωή, αλλά οι γονείς του έκαναν μία αναπάντεχη πράξη.

Οι γονείς του μωρού ήθελαν να γνωρίσουν τον άνθρωπο που βοήθησε το παιδί τους και να τον ευχαριστήσουν προσωπικά. Όταν συνάντησαν όμως την Rekha* και αντιλήφθηκαν ότι είναι μία τρανς γυναίκα, τότε η συμπεριφορά τους άλλαξε. Δεν την άφησαν καν να δει το παιδί.

Την επόμενη μέρα η Rekha βρήκε στο κατώφλι του σπιτιού της το βρέφος, μαζί με ένα σημείωμα που έλεγε, ότι αυτό το παιδί “δεν μπορεί πια να αποτελέσει μέρος της οικογένειάς μας, εξαιτίας του αίματος, που κυλά στις φλέβες του.”

Η Rekha επικοινώνησε αμέσως με το νοσοκομείο, όπου της επιβεβαίωσαν, ότι πρόκειται για το ίδιο μωρό.

Σοκαρισμένη από την εγκατάλειψη των τρανσφοβικών γονέων, αποφάσισε να παλέψει, να μην αφήσει αυτό το πλάσμα να υποφέρει και το τεκνοθέτησε. Με έναν τρόπο αισθανόταν ότι συνδέεται η ίδια με αυτό το μωρό, με την έννοια ότι κι οι δικοί της γονείς την εγκατέλειψαν, ότι τους είπε ότι δεν είναι αγόρι.

Σήμερα, αυτό το μωρό είναι έξι ετών και πηγαίνει στο σχολείο.


Η κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διακρίσεις στο κομμάτι της αιμοδοσίας, επειδή δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κοινωνικής και νομικής αποδοχής. Αυτή η προκατάληψη εμποδίζει επίσης τις αρχές να αφήσουν τους υγιείς gay ανθρώπους να δώσουν αίμα.

«Δεν μας απαγορεύεται μόνο να δώσουμε αίμα, μερικές φορές αισθάνεσαι σα να μας έχουν απαγορεύσει ακόμη και τη χορήγηση αίματος σε ολόκληρη την κοινότητά μας», δήλωσε η Rekha και πρόσθεσε ότι:

«Όποτε κάποιο άτομο από την κοινότητά μας χρειάζεται αίμα είτε τα αιτήματά του απορρίπτονται από τις τράπεζες αίματος είτε χρεώνονται σε πολύ υψηλές τιμές ή κανένας δωρητής δεν εμφανίζεται. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την κοινωνία είναι να δεχτούμε τους ανθρώπους της LGBTQ κοινότητας.

*Rekha: Το όνομα αυτό δεν είναι το πραγματικό




Δες και αυτό!