Ο Γιούρι Κόκια είναι ο πρώτος ανοιχτά gay μπασκετμπολίστας του Ισραήλ

30/11/2017
από

Τον λένε Γιούρι Κόκια και αγωνίζεται με την φανέλα της Χαποέλ Ραμάτ Γκαν. Πρόσφατα ο 35χρονος Ισραηλινός μπασκετμπολίστας αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του, κάτι -που όπως παραδέχεται- ήταν πολύ δύσκολο γι΄αυτόν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να βγω από την ντουλάπα. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές με την οικογένειά μου. Στο παρελθόν όλοι οι προπονητές που δούλεψα μαζί τους με αποδέχθηκαν. Ο φόβος του να αποκαλύψεις ότι είσαι gay είναι εξωπραγματικός και πάντα νιώθεις ότι είναι καταστροφικό να είσαι gay. Ότι μπορεί να είσαι διαφορετικός” δήλωσε αρχικά σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κόκια, για να συμπληρώσει: “Για πολλά χρόνια πίστευα ότι θα το αποκαλύψω, αλλά δεν το έκανα. Δεν το έκρυψα στην προσωπική μου ζωή, όταν κυκλοφορούσα, αλλά δεν το είχα παραδεχθεί δημόσια. Νομίζω πως όποιος το κρύβει ότι είναι gay αισθάνεται μοναξιά και αισθάνεται ότι θα συμβούν τρομερά πράγματα αν το παραδεχθεί”.

 

 “Αν κοιτάξει κάποιος τη μεγάλη εικόνα, θα δει ότι το μπάσκετ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Τα παιδιά που είναι 8-10 χρονών όταν θέλουν να προσβάλλουν κάποιον τον αποκαλούν gay, ενώ και οι φίλαθλοι όταν θέλουν να βρίσουν κάποιον κάνουν το ίδιο. Η κοινωνία μας έχει φθαρεί. Εγώ πάντα ήξερα ότι είμαι διαφορετικός. Δεν ήξερα γιατί, αλλά στα 17-18 μου χρόνια το κατάλαβα”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!