Οδηγός επιβίωσης gay φιλάθλων για το Μουντιάλ της Ρωσίας

29/11/2017
από

Ο αντιρατσιστικός οργανισμός FARE ετοιμάζει έναν οδηγό επιβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα παραβρεθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο οδηγός, μεταξύ άλλων, συμβουλεύει τα ομόφυλα ζευγάρια, που σκοπεύουν να παραβρεθούν στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, να αποφύγουν δημόσια το κράτημα χεριού.

Ο εν λόγω οδηγός, που είναι μία πρωτοβουλία της αντιρατσιστικής οργάνωσης FARE πρόκειται να κυκλοφορήσει για τους gay φιλάθλους -που θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας- προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ομοφοβικές επιθέσεις.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της FARE, Πιάρα Πάουαρ, δήλωσε στη Guardian: “Ο οδηγός θα συμβουλεύει τα gay άτομα να είναι προσεκτικά σε οποιοδήποτε μέρος, που δεν φαίνεται να καλωσορίζει την LGBT κοινότητα. Το ίδιο μήνυμα μεταφέρεται και στα άτομα με σκούρο χρώμα δέρματος, αλλά και σε άλλες εθνοτικές ομάδες φιλάθλων – πηγαίνετε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά να είστε προσεκτικοί. Εάν εμφανιστούν gay φίλαθλοι να περπατούν στο δρόμο, ενώ κρατιούνται από το χέρι, θα αντιμετωπίσουν το ρίσκο του κινδύνου – κι αυτό εξαρτάται βεβαίως κι από την πόλη στην οποία θα βρίσκονται, καθώς και από την ώρα της ημέρας.

«Ο οδηγός θα συμπεριλαμβάνει και πληροφορίες για την LGBT κοινότητα στη Ρωσία. Δεν είναι παράνομο να είσαι γκέι (στη Ρωσία) αλλά υπάρχουν νόμοι ενάντια στην προβολή και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Οι γκέι έχουν τη θέση τους στη Ρωσία, αλλά είναι αρκετά κρυμμένοι», δήλωσε ακόμη ο Πιάρα Πάουαρ.

Στο μεταξύ, οι οργανωμένες ποδοσφαιρικές gay κοινότητες της Αγγλίας και της Γερμανίας έχουν ήδη θέσει σχετικό ερώτημα στην FIFA, για το αν θα τους επιτραπεί να υψώσουν την σημαία του ουράνιου τόξου στα γήπεδα της Ρωσίας, χωρίς να έχουν λάβει ακόμα επίσημη απάντηση.




Δες και αυτό!