Εικόνες από την 9η Παρέλαση Υπερηφάνειας του Χονγκ Κονγκ

27/11/2017
από

Περισσότερα από 10.000 άτομα συμμετείχαν στην φετινή Παρέλαση Υπερηφάνειας στο Χονγκ Κονγκ, που είναι η 9η από το 2008.

 

Η ισότητα στον γάμο είναι ένα μακρινό όνειρο για τα ΛΟΑΤ άτομα. Το Χονγκ Κονγκ παραμένει ακόμη πολύ πίσω σχετικά με τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και των νόμων περί τεκνοθεσίας και απαγόρευσης των διακρίσεων στην εργασία.

Έτσι, χιλιάδες άτομα παρέλασαν φέτος υποστηρίζοντας το μήνυμα: «Γυρνάμε την παλίρροια, περπατάμε με υπερηφάνεια – λέμε αντίο στη διάκριση» . Οι διοργανωτές επέλεξαν μάλιστα το μπλε χρώμα ως κεντρικό, επειδή αντιπροσωπεύει τον ουρανό και τον ωκεανό – σύμβολα της ελευθερίας και της ισότητας.

Ένα 14χρονο άτομο, που ονομάζεται Morgan δήλωσε στην Hong Kong Free Press για το Pride: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με συντηρητικές απόψεις εδώ. Έτσι, τα ΛΟΑΤ άτομα, θα πρέπει… να ξεκινήσουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Αλλιώς δεν θα υπάρξει ελευθερία και δεν θα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα.»

Ο Jimmy Sham Tsz-kit, εκπρόσωπος της παρέλασης, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα σταματήσει να χρονοτριβεί και θα πιέσει για ένα διάταγμα κατά των διακρίσεων για τις σεξουαλικές μειονότητες.” 

Στο πλαίσιο του Pride ανακοινώθηκαν μάλιστα επισήμως τα Gay Games που θα γίνουν στο Χονγκ Κονγκ το 2022. Ο Πρόεδρος της Bid, Dennis Philipse, δήλωσε: «Αυτό αποδεικνύει το πνεύμα και το πάθος του Χονγκ Κονγκ για ένταξη και ποικιλομορφία.»

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!