Το 1ο gay φιλί στο “Star Trek” & η απάντηση στους ομοφοβικούς

16/11/2017
από

Το “Star Trek: Discovery” τολμά αυτό που κανένα άλλο Star Trek δεν είχε τολμήσει να αγγίξει ποτέ στο παρελθόν.

Ο Anthony Rapp υποδύεται τον Stamets, τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα στην τηλεοπτική ιστορία του franchise. Αλλά η σειρά πήγε τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα ​​αυτήν την εβδομάδα, προβάλλοντας το 1ο ομόφυλο φιλί μεταξύ του Stamets και του συνεργάτη του, Dr Hugh Culber, που υποδύεται ο ηθοποιός Wilson Cruz.

Το Star Trek είναι γνωστό ότι, από το 1966 που ξεκίνησε να προβάλλεται, τολμά να διευρύνει τα όρια και μάλιστα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 πέρασε δια πυρός και σιδήρου, όταν πρόβαλε ένα διαφυλετικό φιλί μεταξύ των χαρακτήρων Kirk και Uhura.

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ως πρωτοποριακό, το συγκεκριμένο επεισόδιο αντιμετωπίζει έντονη ομοφοβική κριτική, παρόλο που είμαστε εν έτη 2017, μιας και σε κάποιους δεν αρέσει να βλέπουν ένα ευτυχισμένο gay ζευγάρι στις τηλεοράσεις τους. Αλλά ο Wilson Cruz είχε μια απάντηση για όποιον έχει πρόβλημα:

Δεν είμαι εδώ για την άνεσή σας” , έγραψε στο Facebook. “Δεν είμαι εδώ γι’ αυτό το λόγο. Είμαστε εδώ για να μεγαλώσουμε. Το Star Trek είναι και πάντα ήταν εδώ για να σε προκαλέσει να δεις έξω από τον εαυτό σου και να δεις άλλους ανθρώπους και άλλες εμπειρίες μέσα στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει διχασμός μεταξύ μας.

Είμαι απλά ένα ακόμη ανθρώπινο πλάσμα που παίρνει αγάπη, όπως κι εσύ. Αυτό είναι όλο. Μπορείς να κλείσεις την τηλεόρασή σου αν θέλεις, αλλά απλά θα κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Τα LGBTQ άτομα δεν θα εξαφανιστούν, επειδή εσύ θα χώσεις το κεφάλι σου μέσα στην άμμο. Μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη. Πάντα ζούσαμε εδώ. Πάντα θα είμαστε εδώ. Εσύ είσαι σε μία θέση που δε θέλεις να μας δεις. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου πω, ότι δεν είμαστε πια αόρατες/οι. Όχι για τη δική σου άνεση. Ζούμε κι αγαπάμε φανερά και δυνατά με τον τρόπο που ο δημιουργός μας έφτιαξε, επειδή η ΑΓΑΠΗ δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Αν η αγάπη μου σε προσβάλλει, τότε πρέπει να το κοιτάξεις. Η αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος. Είναι η απάντηση. Χρειαζόμαστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ και με περισσότερη περιέργεια και αναζήτηση της ποικιλομορφίας του είδους μας. Δεν αποτελεί απόκλιση. Όλες/όλοι είμαστε διαφορετικοί για κάποιο λόγο. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν αν είμαστε όλες/όλοι ίδιες/ίδιοι; Ίσως δεν είμαστε ακριβώς ίδιες/ίδιοι, ώστε να μπορούμε να κάνουμε την υπέροχη δουλειά της αναγνώρισης, της εκτίμησης και της ΑΓΑΠΗΣ προς αυτά τα όμορφα διαφορετικά χαρακτηριστικά, που μας κάνουν ανθρώπινα όντα. Η οικειοθελής υπεροψία το μόνο που μας φέρνει είναι πόνο, θυμό και θάνατο. Το ξέρω ότι δεν το θέλετε αυτό.

Ας προτείνω να πάρετε ένα μάθημα. Το Star Trek μπορεί να είναι μία καλή αρχή. Από την εμπειρία μου σας λέω ότι αν δεν το μάθετε, το σύμπαν στο τέλος, θα βρει έναν πιο προσωπικό τρόπο για να σας διδάξει. Κι αυτό είναι πιο δύσκολο. Οπότε μάθετε μαζί μας και ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος.

Καλή τύχη.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!