Πολιτική Ανυπακοή: Η queer έκθεση που επιστρέφει για 6η φορά

15/11/2017
από

Η queer έκθεση φωτογραφίας και βίντεο Πολιτική Ανυπακοήεπιστρέφει για 6η φορά και το θέμα φέτος είναι η φύση ενάντια στο Νέον. Δεκαεπτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα ερμηνεύσουν την πάλη, το φλερτ και τον διάλογο ανάμεσα στην τεχνολογία και τη “φύση’”. Φωτογραφίες και βίντεο θα παρουσιαστούν στον πρώτο όροφο του ΡΟΜΑΝΤΖΟ στην καρδιά της Αθήνας. Ο εκθεσιακός χώρος γίνεται χώρος ελεύθερης queer έκφρασης.

Συμμετέχουν:

ΠΛΑΝΕΤ ΑΝΤΖΟΥΡΛΑ (GR), Emmanuel Barrouyer (FR), FALON CAÑON + HUNTERTEXAS (COL), Λάμπης Χολόπουλος (GR), Παύλος Δρίβας (GR), Boston Elements+Wadley Wadley (USA), Χρυσόστομος Γαλαθρής (GR), Dimitris Gketsis (GR), George Kanis (GR), Κωνσταντίνος Μενελάου (GR/UK), Menelas (GR), Stiofan OCeallaigh (UK), Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (UK/GR), Χάρης Σαβόπουλος (GR), Νίκος Σταματόπουλος (GR),  Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη  (GR)


DragQueens διαβάζουν Ομο-Ερωτική Ποίηση #2

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία η Άννα Γούλα και τα κορίτσια της επιστρέφουν στην σκηνή την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Drag queens της νέας αθηναϊκής σκηνής θα απαγγείλουν ερωτικά ποιήματα και θα τραγουδήσουν για σας κάτω από την καθοδήγηση της ποπ τρας ιέριας Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη. Με τις: MelitaScabeau, ZackieOh, VanessaCarduiκαι συμμετοχή HollyGrace και AphroditeHGW (21:30, εισιτήρια: 5€)


TheNeonGarden

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου ελάτε να παίξετε με διάφορες μορφές ερωτικής εκφρασης συμμετέχοντας σε ομιλίες και παρουσιάσεις queer πολιτισμού και ανάτασης

14:00-16:00 Εμφυλο: επιτελεστικότητα στα θεάματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο ο Θωμάς Διάφας θα εξετάσει θέματα έκφρασης φύλου στην τέχνη αλλα και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Εργαστήρι στα ελληνικά με ελεύθερη συμμετοχή – αν θες στείλε email στους διοργανωτές: Menelas74@gmail.com

16:30-17:30 Queer Gothic και η Ελληνική επαρχία (Ελληνικα). Ο Kρητικός συγγραφέας Γιάννης Θωμαδάκης και η συγραφέας Μαρία Γιακανικη θα μας παρουσιάσουν τι είναι queer gothic μαζι με αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάννη ΄Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι’ (εκδόσεις Nightread) αναγνωσμένα από τον καλιτέχνη Θωμά Διάφα.”

18:00-19:00 ‘Τί να κάνετε με ένα gay ναζί σε συνεντεύξεις για δουλειά’: Facebook, λαγνεία και υπαρξιακός σοδομισμός (Αγγλικά) Ομιλία-ντελίριο που εξετάζει την σχέση ανάμεσα το facebook, την τρομο-λιτότητα και την queer επιθυμία μέσα από εικόνες, κλιπάκια και τελετουργίες αυτο-έκθεσης. Για άλλη μια φορά ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος θα μας βάλει σε σκέψεις.

Εκλετός καλεσμένος: EMMANUELBARROUYER

Το Civil Disobedience είναι σε στενή συνεργασία με το Balaclava.Q network με στόχο την ενδυνάμωση επικοινωνίας μεταξύ queer καλλιτεχνών ανά τον κόσμο. Μετά την επιτυχία της επίσκεψης του διευθυντή του Balaclava.Q Stiofan OCeallaigh, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσκεψη του καλλιτέχνη Emmanuel Barrouyer από το Παρίσι της Γαλλίας. Ο Emmanuel θέλει να γνωρίσει την queer καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας και να αναπτύξει σχέσεις και μελλοντικές συνεργασίες


Πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ( ανοιχτά 21:00-24:00)

  • Εγκαίνια, 21:00

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (ανοιχτά 14:00-24:00)

  • Drag Queens διαβάζουν Όμο-Ερωτική Ποίηση #2, 21:30 (ισόγειο)

Σάββατο 25 Νοεμβρίου-TheNeonGarden (ανοιχτά 12:00-22:00)

  • Εμφυλο: επιτελεστικότητα στα θεάματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (εργαστήρι) 14:00-16:00

  • Queer Gothic και η Ελληνική επαρχία (παρουσίαση) 16:30-17:30

  • Τι Να Κάνετε με ένα Γκέι Ναζί σε μια Συνέντευξη για Δουλειά (ομιλία-παράσταση στα αγγλικά) 18:00-19:00

Κυριακή 26 Νοεμβρίου (ανοιχτά 12:00-19:00)

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ακατάλληλες για ανηλίκους λόγω της σεξουαλικής φύσης του περιεχομένου. Ο εκθεσιακός χώρος είναι ασφαλής για ελεύθερη queer έκφραση χωρίς προκαταλήψεις.

Που: Ρομάντζο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα, 216-7003325 (σταθμός: Ομόνια)


Πληροφορίες

Ιστοσελίδα: www.civildisobedience.gr

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1347497222026026/

Facebook Page: https://www.facebook.com/MenelasArt/

Workshop Event:https://www.facebook.com/events/1946091505407734




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!