6 LGBTI ακτιβιστές θύματα επίθεσης με οξύ στη Μόσχα

14/11/2017
από

6 τραυματίες από επίθεση που οφείλεται σε κατάσκοπο, που πλησίασε τους ακτιβιστές, ώστε να τους βάλει στη συνέχεια στο στόχαστρο.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, οι 6 ακτιβιστές ξεκίνησαν για την 4η LGBTIQ+ Οικογενειακή Διάσκεψη, η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα LGBTIQ Resource.
Μεταξύ των τραυματισμένων ατόμων ήταν κι η ακτιβίστρια Ζόγια Ματίσοβα, η οποία πρόσφατα εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ρωσικού LGBT Δικτύου.

Ο επικεφαλής του Δικτύου, Μιχαήλ Τουμάσοφ, είπε ότι μερικά από τα θύματα έπεσαν στο έδαφος με μικροτραυματισμούς, ενώ η αστυνομία και το ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο. Δεν είναι ακόμα σαφές τι υλικό χρησιμοποιήθηκε εναντίον τους στις επιθέσεις, αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν κάποιο είδος οξέος. Ο Τουμάσοφ δήλωσε ότι μύρισε κάτι σαν προπανόνη.

Η ομάδα προσπάθησε να καταλάβει πώς ο δράστης ήξερε για την τοποθεσία του συνεδρίου:

«Πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος – ένας κατάσκοπος – ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήταν ένα LGBTI πρόσωπο εισχώρησε στην ομάδα για να εκμαιεύσει πληροφορίες για το συνέδριο, μιας κι ήταν κλειστό προς το κοινό» , δήλωσε ο Τουμάσοφ στο Gay Star News.

«Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά και συνήθως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας εναλλακτικές επιλογές, όπως σχέδιο Α, σχέδιο Β κ.λπ. (όταν οργανώνουμε εκδηλώσεις)» , δήλωσε ακόμη ο Τούμασσοφ.

 




Δες και αυτό!