Μήνυμα αγάπης χωρίς αποκλεισμούς στέλνει η Εκκλησία της Αγγλίας στα σχολεία

14/11/2017
από

Η Εκκλησία της Αγγλίας σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία, προέτρεψε τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν ό,τι τους αρέσει, χωρίς να υπακούουν σε έμφυλα στερεότυπα.

Η Εκκλησία σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι τα σχολεία θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για παιχνίδι και εξερεύνηση. Μάλιστα υπογραμμίζει, ότι η συμπεριφορά των παιδιών δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως “προβληματική” επειδή απλά και μόνο δεν συμβαδίζει με τα έμφυλα στερεότυπα της κοινωνίας μας.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να εξερευνούν ποια μπορεί να είναι χωρίς να κρίνονται ή να χλευάζονται” , αναφέρεται σε έκθεση της Εκκλησίας, η οποία στάλθηκε στα 4.700 θρησκευτικά σχολεία της Βρετανίας. Στην έκθεση αναλύονται τρόποι για την αντιμετώπιση του ομοφοβικούτρανσφοβικού και αμφιφοβικού εκφοβισμού.

Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να επιλέξει ένα τουτού, μια πριγκιπική τιάρα και ψηλά γοβάκια ή/και το κράνος ενός πυροσβέστη, μια ζώνη με τα εργαλεία του μάστορα ή την μπέρτα ενός σούπερ-ήρωα, με αμεροληψία και χωρίς να κρίνεται” , αναφέρεται στην έκθεση χαρακτηριστικά.

Αν κι η Βρετανία είναι μια από τις λιγοστές χώρες, όπου τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακοποίησης. Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων Stonewall, έγραψε στο twitter:

Οι μισές ΛΟΑΤ μαθήτριες κι οι μισοί ΛΟΑΤ μαθητές, που ρωτήθηκαν έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτό. Χαιρετίζουμε αυτό το σαφές μήνυμα (από την Εκκλησία της Αγγλίας).

Η οργάνωση Barnardo’s για τα παιδιά, η οποία συνεργάζεται με σχολεία, γονείς, παιδιά και κηδεμόνες για την καταπολέμηση του bulling λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και ταυτότητας φύλου, χαιρέτισε επίσης την ανακοίνωση της Εκκλησίας:

Η νεολαία θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και να ενθαρρύνεται να είναι ο αληθινός τους εαυτός…Το πώς αυτοπροσδιορίζεται ένα άτομο δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή του, αλλά να αποτελεί εφαλτήριο” , δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζέβιντ Καν.

Κάθε εκφοβισμός, συμπεριλαμβανομένου του ομοφοβικού, του αμφιφοβικού και του τρανσφοβικού εκφοβισμού, προκαλεί βαρύ πλήγμα και οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα διαταραχών ψυχικής υγείας, αυτοτραυματισμών, κατάθλιψης ακόμη και αυτοκτονίας” , δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι. “Αυτές οι οδηγίες βοηθούν τα σχολεία να προσφέρουν το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, της χαράς και του εορτασμού της ανθρωπιάς μας, χωρίς εξαιρέσεις ή αποκλεισμούς” , πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.




Δες και αυτό!