Ελληνικό queer σινεμά: “Ο Ξεναγός” απόψε στην ΕΡΤ2

14/11/2017
από

Πόσες φορές είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μια ελληνική ταινία queer ενδιαφέροντος και μάλιστα στην τηλεόραση; 

Σήμερα, στις 9 το βράδυη ΕΡΤ2 θα μεταδώσει την ταινία “Ο ξεναγός”, μια κωμωδία για έναν μπερδεμένο νεαρό Έλληνα, με φόντο την εξίσου μπερδεμένη ελληνική πρωτεύουσα. Η εξερεύνηση της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της Αθήνας, παραλληλίζεται με την εξερεύνηση της σεξουαλικής ταυτότητας του Ιάσονα, ο οποίος βιώνει το προσωπικό το μπέρδεμα με αντίστοιχα ανάμικτα συναισθήματα. Το ερώτημα «ποια είναι η Αθήνα» θα απαντηθεί μαζί με το ερώτημα «ποιος είμαι εγώ» σε μια ταράτσα με θέα την Ακρόπολη.

Υπόθεση

Ο Ιάσονας κατεβαίνει στην Αθήνα, αρχίζοντας τη νέα του φιλόδοξη καριέρα ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Το γκρουπ του αποτελείται από φοιτητές Αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό, που ολοκληρώνουν το Erasmus τους στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ο ξεναγός έρχεται αντιμέτωπος με τις ετερόκλητες απαιτήσεις των φοιτητών, οι οποίοι προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παράλληλα, βρίσκεται ξανά με την πάλαι ποτέ κολλητή του φίλη Μυρσίνη. Παγιδευμένος ανάμεσα σε μία φίλη που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν φίλο και ένα γκρουπ που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν ξεναγό, ο Ιάσονας θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τα προσωπικά του αδιέξοδα.

Πληροφορίες – Συντελεστές

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής/ Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζωή Μαντά/ Μοντάζ: Ιωάννα Πογιατζή/ Πρωτότυπη μουσική: Μάρθα Μαυροειδή, Γιώργος Βεντουρής/ Ήχος: Νίκος Τριανταφύλλου, Ηρακλής Βλαχάκης/ Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη/ Κοστούμια: Έφη Μουτσιανά – Μαρρέ/ Γραφικά: Μαρία Καραμάνου, Πέννη Τιτόνη/ Animation: Παντελής Τσιαχρής/ Τίτλοι: Ανδρέας Κοσσιώνης/ Μακιγιάζ: Romy Fangerow/ Παραγωγή: Wesaw Open Lab – Ζαχαρίας Μαυροειδής./ Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Kathrin Suckfiel, Anne Marie O’ Sullivan, Francois Renault, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Νικόλας Πιπεράς, Michael-John Raftopoulos, Maria Perez.

Διάρκεια: 94΄


Συμμετοχή σε Φεστιβάλ:

-51ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

-Toronto Inside Out Film Festival

-Image+Nation Montreal Film Festival

-Chicago Greek Film Festival

-Mix Milano Film Festival

-Entres-vous, Brussels LGBT Film Festival

-Pink Days Zurich Film Festival

-Tel Aviv Internation LGBT Film Festival

-San Francisco Greek Film Festival

-Mix Brazil Sao Paolo Film Festival

-Cyprus International Film Festival

-Hong Kong European Film Festival

-Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου Αθήνας

-Outview Film Festival

-Transylvania International Film Festival

 

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!