«Κρεμάει τα παπούτσια» του ο Ρότζερς, ο πρώτος ανοιχτά gay παίκτης του MLS

12/11/2017
από

Ο πρώην διεθνής αμυντικός των ΗΠΑ και των Λος Αντζελες Γκάλαξι, Ρόμπι Ρότζερς, ο οποίος έγινε ο πρώτος που παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι gay και έχει αγωνιστεί σε ένα μεγάλο επαγγελματικό άθλημα της Βόρειας Αμερικής, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από επαγγελματικό ποδόσφαιρο την Τρίτη.

Ο Ρότζερς, ο οποίος βγήκε και δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος την ίδια μέρα που αποχώρησε για πρώτη φορά το 2012, υπογράφοντας με τους Γκάλαξι τρεις μήνες αργότερα, πέρασε 10 χρόνια στο MLS, το οποίο κατέκτησε δύο φορές το 2008 και το 2014, το τελευταίο με τους Λος Αντζελες.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα της επιστροφής στον αγώνα στο πρώτο μου παιχνίδι μετά που γύρισα», είπε ο 30χρονος Ρότζερς. «Αυτό το αίσθημα αποδοχής και υποστήριξης με ώθησε ως αθλητή και σαν άνθρωπο. Έχοντας την ευκαιρία να κερδίσω ένα Κύπελλο MLS στη γενέτειρά μου, με την ομάδα της πόλης μου, έχοντας παραδεχθεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος θα είναι κάτι που θα κουβαλάω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Αφού ξεκίνησε την καριέρα του στην Ολλανδία με την Χέρενφεν το 2006, ο Ρότζερς μετακόμισε στην Κολόμπους του MLS το 2007. Προσχώρησε στου Γκάλαξι το 2013 μετά από μια στάση με την Λιντς.

Ο Ρότζερς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο MLS μετά τον Μάιο λόγω τραυματισμού στον αριστερό του αστράγαλο που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση, είχε επίσης 18 συμμετοχές με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο.

«Θα μείνω βαθιά συνδεδεμένος με αυτό το άθλημα», δήλωσε ο Ρότζερς. «Αφήνω το παιχνίδι γεμάτο υπερηφάνεια για αυτό που έχω καταφέρει ως άνθρωπος και παίκτης. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου».

πηγή: eleftherostypos.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!