Ναόμι Κάμπελ: “Δε θα γινόμουν μοντέλο χωρίς τους gay άνδρες”

10/11/2017
από

Στο τεύχος Δεκεμβρίου της Βρετανικής Vogue η Ναόμι Κάμπελ κι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, φίλοι του αρχισυντάκτη Έντουαρντ Έννινφουλ, μίλησαν για την κοινωνική αλλαγή στο Λονδίνο και τη συνεισφορά του ίδιου στα πράγματα.

Από το νότιο Λονδίνο του 1970 έως τη διεθνή φήμη του το 2017, οι ζωές του Δημάρχου Χαν και της Κάμπελ έχουν τρέξει παράλληλα. Σε έναν ειλικρινή διάλογο, οι δυο τους θυμούνται το παρελθόν, αναστοχάζονται το παρόν και μιλούν για το μέλλον της πόλης – καταγράφοντας την αποφασιστικότητά τους να πετύχουν ενάντια στον θεσμικό ρατσισμό, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της σύγχρονης Βρετανίας και τον τρόπο του διαχειρίζεται την ποικιλομορφία της.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το πώς το Λονδίνο έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησαν κι οι δυο την πορεία τους, όπου και οι δύο αντιμετώπισαν διακρίσεις λόγω φυλής, ενώ προχωρώντας στο θέμα της καταπολέμησης των επαναλαμβανόμενων διακρίσεων η συζήτηση έφτασε στην LGBTQ κοινότητα.

Όσον αφορά την LGBT+ κοινότητα, πιστεύω ότι υπήρξε αμηχανία για μένα ως ο πρώτος δήμαρχος που περπάτησε σ’ όλη την εκδήλωση του Pride στο Λονδίνο πέρυσι” , δήλωσε ο Χαν.

Ο Θεός να σας ευλογεί” , απάντησε η Κάμπελ, “είναι ενοχλητικό” , πράγματι και συνέχισε να επαινεί την LGBT+ κοινότητα, πιστώνοντας σ’ αυτήν τη δική της επιτυχημένη σταδιοδρομία, σύμφωνα με την Gay Times. “Δε θα γινόμουν μοντέλο χωρίς τους gay άνδρες” είπε χαρακτηριστικά, “δεν θα υπήρχα καν.

Η Κάμπελ στη συνέχεια χαρακτήρισε τον Δήμαρχο Χαν ως την «πολλή δυνατή φωνή υπεράσπισης της LGBT+ κοινότητας και σύμμαχο των γυναικών» .

Οι δύο ομιλητές στη συνέχεια εξέφρασαν την ανησυχία τους, δικαιωματικά, για το κίνημα κατά της μετανάστευσης σε ολόκληρο τον κόσμο (βλ. Brexit) και για την ομαλοποίηση των διακρίσεων.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της Κάμπελ για τη βρετανική Vogue:




Δες και αυτό!