Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν καλεί τους ηθοποιούς να βγουν από τη ντουλάπα

07/11/2017
από

Ο 78χρονος Ίαν ΜακΚέλεν αναφέρει ότι ως ηθοποιός βελτιώθηκε μετά το coming out του και πιστεύει ότι έτσι είναι για όλους.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο νέο ντοκιμαντέρ McKellen: Playing the Part, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του, από την αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, μέχρι την επιτυχία του στο Hollywood. Το ντοκιμαντέρ, από τον σκηνοθέτη Τζόι Στέφενσον, θα καλύψει επίσης το έργο του ΜακΚέλεν για την LGBT + κοινότητα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό.

Μίλωντας στην Hollywood Reporter στο Rome Film Fest αυτή την εβδομάδα, ο ΜακΚέλεν αποκάλυψε πως το coming out του τον βοήθησε στον τρόπο που έπαιζε ως ηθοποιός.

Νομίζω ότι κάθε gay ηθοποιός που κάνει coming out σκέφτεται, ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχει κάνει ποτέ στη ζωή του, γιατί έπαψε να λέει ψέματα. Λέει την αλήθεια για τον εαυτό του.

«Γίνεσαι όλο και πιο ελκυστικός ως πρόσωπο, πιο σίγουρος ως άνθρωπος. Τα πάντα στην ζωή σου βελτιώνονται, συμπεριλαμβανομένης, στην περίπτωσή μου, της ερμηνείας» .

Ήμουν σε θέση να χρησιμοποιήσω τη δουλειά μου για να πω την αλήθεια για την ανθρώπινη φύση κι όχι για να την αποκρυψω. Για μερικούς ανθρώπους δεν είναι εύκολο να κάνουν coming out. Κάποιοι ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Οι ηθοποιοί συχνά σκέφτονται, ότι δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά μετά. Τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια.Η καριέρα μου ως ηθοποιός απογειώθηκε από τότε που έκανα ανοιχτά coming out. Οπότε το μήνυμά μου στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα είναι αυτό: μην το κάνετε.

Ο ΜακΚέλεν, ο οποίος πρωταγωνιστούσε τόσο στα X-Men όσο και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, δήλωσε επίσης ότι θέλει να ο κόσμος να τον θυμάται περισσότερο για τον ακτιβισμό του παρά για την καριέρα του ως ηθοποιό:

Έχω κάνει πολύ θέατρο. Το θέατρο είναι μόνο για το σήμερα, είναι μόνο για το τώρα. Το σήμερα όμως ξέρεις, έχει ήδη τελειώσει, δεν καταγράφεται. Ο κινηματογράφος είναι αρκετά διαφορετικός. Η ταινία είναι αιώνια, όπως κι εσύ. Όμως παρατηρώ … ότι όταν παρακολουθώ παλιές ταινίες, οι ηθοποιοί μπορεί να φαίνονται νέοι, αλλά η δουλειά τους είναι μάλλον ντεμοντέ. Με άλλα λόγια, υπάρχουν μόδες στον τρόπο που παίζει ένας ηθοποιός και με πολύ λίγες εξαιρέσεις, οι δουλειές μοιάζουν όλο και χειρότερες, καθώς περνούν τα χρόνια.

Αλλά είμαι πολύ περήφανος για τη μικρή μου συμβολή στην αλλαγή ενός νόμου σ’ αυτή τη χώρα και για τη μεταβολή των στάσεων προς το καλύτερο, και υποθέτω ότι αυτά τα πράγματα είναι πιο σημαντικά, πιο αξιόλογα και πιο μακροχρόνια από κάθε ταινία που έχω παίξει. Όμως αυτό είναι περισσότερο κάτι που θα το κρίνουν οι άλλοι, έτσι δεν είναι;

Ο ΜακΚέλεν έχει βοηθήσει στην κατάργηση του άρθρου 28, στην εκστρατεία για την ισότητα των γάμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην αντιμετώπιση των αντι-LGBT νόμων. Ο ηθοποιός είναι επίσης μέλος του LGBT ομίλου Stonewall του Ηνωμένου Βασιλείου.




Δες και αυτό!