7 tips για πιο ανώδυνο coming out αν είσαι bi άτομο

03/11/2017
από

Το coming out ενός bi ατόμου είναι σίγουρα εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το coming out ενός LGT ατόμου.

Κατά μία έννοια το coming out είναι μία διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ θα ποτέ. Με κάθε νέο πρόσωπο που βγαίνει ραντεβού ένα bi άτομο πρέπει να κάνει coming out. (Σκεφτείτε το: οι gay άνδρες δεν χρειάζεται να κάνουν coming out στον gay άνδρα που μόλις γνώρισαν.)

Οπότε εδώ έχουμε κάποια σημαντικά tips που θα κάνουν το coming out των bi φίλων μας λίγο πιο εύκολο:


1 Πες το με αυτοπεποίθηση (ακόμη κι αν δεν το αισθάνεσαι)

Ακόμη κι αν δεν είσαι 100% σίγουρος, παίξ’ το. Κι αυτό γιατί: Όταν δείχνουμε οποιονδήποτε δισταγμό, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, στέλνουμε διπλά μηνύματα κι οι άλλοι είναι πιο  πιθανό να μην καταλάβουν ξεκάθαρα αυτό που λέμε. Οπότε αν πεις κάτι τύπου: “Νομίζω ότι είμαι bi” οι άλλοι θα σκεφτούν ότι είσαι μπερδεμένος ή ότι στην πραγματικότητα προσπαθείς να τους πεις ότι είσαι gay ή στρέιτ. Γενικά, αν το πεις με αυτοπεποίθηση τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνει κατανοητό αυτό που λες.


2 Μην απαντήσεις σε επόμενες ερωτήσεις αν δε θες

Μη μπεις στο τριπάκι να κάτσεις και να απαντήσεις στον καταιγισμό των ερωτήσεων που θα ακολουθήσουν. “Σκέφτεσαι να παντρευτείς άνδρα ή γυναίκα; Περνάς φάση; Τι θα πει αυτό;”
Έχεις δικαίωμα να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέλεις, αν θέλεις, ή να μην απαντήσεις και σε καμία άλλη ερώτηση. Το coming out δεν είναι κάτι που θα πρέπει να οδηγεί σε συζήτηση απαραίτητα.


3 Η απάντηση “δεν ξέρω σίγουρα” είναι απολύτως αποδεχτή

 

Δεν χρειάζεται να έχεις διαλευκάνει κάθε μικρή λεπτομέρεια σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτή η ανακάλυψη είναι ένα ταξίδι στη ζωή του κάθε ατόμου. Αν γνωρίζεις ότι σε ελκύουν διάφορα φύλα σε κάποιον βαθμό, τότε σίγουρα μπορείς να υιοθετήσεις την bi ταυτότητα και τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα από την εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς σου με το καιρό.


4 Μην αφήνεις τις αμφιβολίες των άλλων να σε επηρεάσουν

Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα αμφισβητήσουν τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό, ή θα σου πετάξουν όλα τα αρνητικά στερεότυπα (είσαι μπερδεμένος, δεν είσαι μονογαμικός, είσαι αχόρταγος, κτλ.) Οτιδήποτε κι αν σκέφτονται ή λένε, να θυμάσαι ότι η ταυτότητά σου είναι δική σου. Δεν είναι δική τους. Μην τους δίνεις αυτή τη δύναμη.


5 Μη δεχτείς την πρόκληση να αποδείξεις ότι είσαι bi

Είναι συχνό φαινόμενο, όταν κάνει coming out ένα bi άτομο, να του ζητείται να αποδείξει ότι είναι όντως bi. Ενδεχομένως, να σε προκαλέσουν να κάνεις σεξ με όποια γυναίκα ή όποιον άνδρα συναντάς. Θα σε ρωτήσουν για το πορνό που προτιμάς να παρακολουθείς κι άλλες προσωπικές και περίεργες ερωτήσεις. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα. Αυτός ο τρόπος “απόδειξης” δεν έχει νόημα.


6 Ενδεχομένως η έλξη σου για τα φύλα αλλάξει, το ίδιο κι ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός

Ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν χρειάζεται να καθηλωθείς πίσω από μια ταμπέλα. Μπορεί για παράδειγμα να αυτοπροσδιορίζεσαι ως bi, pansexual και queer. Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, παρόλο που πηγαίνουν και σε άνδρες. Η δύναμη μίας ταμπέλας σου επιτρέπει να είσαι μέρος της κοινότητας. Μην την χρησιμοποιείς αν αισθάνεσαι ότι περιορίζεσαι σε κάτι.


7 Να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος

Θυμάμαι ως φοιτητής να νιώθω πολύ μόνο,ς που αισθανόμουν έλξη για πολλά διαφορετικά φύλα. Αλλά από τη στιγμή που έκανα coming out και μετά, κατάλαβα ότι δεν ήμουν μόνος και αυτό σας το εγγυώμαι. Υπάρχουν τόσα άτομα που είναι bi και pansexual, που έλκονται από πολλά και διάφορα φύλα. Πραγματικά είμαστε τόσα πολλά!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!