Ο Alexander McQueen άφησε στη διαθήκη του £100.000 στον αγώνα κατά του HIV/AIDS

30/07/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκαν τα έγγραφα σχετικά με την διαθήκη του Βρετανού σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen, ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής του τον Φεβρουάριο του 2010.

Σύμφωνα με αυτά ο σχεδιαστής αφήνει κληρονομιά συνολικού ποσού 16 εκατομμυρίων στερλινών ( Η Στερλίνα γνωστή και σαν λίρα Αγγλίας είναι το επίσημο νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας. ) , από τα οποία το μεγαλύτερο ποσό δωρίζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο ανοιχτά gay σχεδιαστής άφησε 100.000 λίρες στο Terrence Higgins Trust (THT), το σημαντικότερο οργανισμό κατά του HIV/AIDS στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο γενικός διευθυντής του THT δήλωσε ” Ο Alexander McQueen ήταν φίλος του THT. Μας υποστήριζε με κάθε τρόπο για παραπάνω από 12 χρόνια, εργαζόταν μαζί μας για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό στον αγώνα κατά του HIV/AIDS. Το γεγονός ότι μας έχει στηρίζει μια τελευταία φορά και με τη διαθήκη του μας αγγίζει πολύ “.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Alexander McQueen φρόντισε να αφήσει όμως και μέρος της περιουσίας του στους συγγενείς του, το προσωπικό του, αλλά και στην φροντίδα του σκύλου του.

Αναλυτικότερα, άφησε από £250,000 σε κάθε ένα από τα αδέρφια του, τις τρεις αδερφές του και τα δύο αδέρφια του, από £50,000 στους 2 οικονόμους Marlene και Cesar Garcia που είχε στο σπίτι του για την μακρά και πιστή τους υπηρεσία, £50,000 στο βαφτιστήρι του όπως και στο κάθε ένα από τα ανήψια του, όπως επίσης £50,000 για την φροντίδα του σκύλου του.

Ακόμα, δώρισε από £100,000 στο Βουδιστικό κέντρο του Λονδίνου(London Buddhist Centre ), και £100,000 στο The Blue Cross and Battersea Dogs and Cats Home.

Το μεγαλύτερο ποσό θα δοθεί για τις υποτροφίες της σχολής Central St. Martin’s στο Λονδίνο, από την οποία αποφοίτησε και ο ίδιος

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!