Το Netflix ακυρώνει το “House of Cards” μετά την καταγγελία για τον Kevin Spacey

31/10/2017
από

Το Netflix σταμάτησε την παραγωγή του House of Cards μετά τις κατηγορίες σε βάρος του Kevin Spacey για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε μια συνέντευξη στο BuzzFeed, ο Anthony Rapp, ηλικίας 46 ετών, ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν 14χρονος, ο Spacey τον προσκάλεσε σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και, ενώ ήταν μεθυσμένος, προσπάθησε να τον αποπλανήσει. Ο Rapp λέει ότι κατόρθωσε να φύγει πριν προχωρήσει το πράγμα.

Ο Spacey δήλωσε ότι δεν θυμάται το περιστατικό, που συνέβη πριν από 30 χρόνια, αλλά ζήτησε συγνώμη για τη “πολύ ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε μεθυσμένος” .

Ανταποκρινόμενο στο περιστατικό, το Netflix είπε ότι τα στελέχη της διοίκησης συναντήθηκαν με το cast και απομάκρυναν τον Spacey από το γύρισμα. Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε στην The Telegraph τη Δευτέρα: “Η Media Rights Capital και το Netflix ανησυχούν έντονα για τα χθεσινοβραδινά νέα σχετικά με τον Kevin Spacey.

Ως απάντηση στις χθεσινοβραδινές αποκαλύψεις, στελέχη από τις δύο εταιρείες μας έφτασαν στη Βαλτιμόρη σήμερα το απόγευμα για να συναντηθούν με το cast και να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς. Όπως είχε προγραμματιστεί από πριν, ο Kevin Spacey δεν δουλεύει αυτήν την περίοδο.

Ο δημιουργός της σειράς Beau Willimon με δήλωσή του υποστήριξε τον Rapp.
Η δήλωση αναφέρει:

Η ιστορία του Anthony Rapp είναι βαθιά ανησυχητική. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που συνεργαζόμουν με τον Kevin Spacey στο House of Cards, δεν έγινα ποτέ μάρτυρας ούτε γνώριζα καμία ακατάλληλη συμπεριφορά του εντός ή εκτός του set. Λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου αναφορές για τέτοιες συμπεριφορές και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Καταλαβαίνω τον κ. Rapp και υποστηρίζω το θάρρος του.

Το House of Cards είναι η πρώτη σειρά με πρωταγωνιστή τον Spacey που ακυρώνεται εν μέσω της διαμάχης.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Spacey δήλωσε ότι λυπάται για τα συναισθήματα που περιγράφει [ο Rapp] και που τα κρατούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια και δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια τους ισχυρισμούς.

 

Στη συνέντευξή του στο BuzzFeed, ο Rapp περιγράφει το περιστατικό με τον Spacey:

«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα, οκ, όλοι έχουν φύγει. Λοιπόν ναι, θα έπρεπε πιθανώς να πάω σπίτι. Έπειτα ο Spacey στάθηκε κάπως στην πόρτα κι έχω την εντύπωση ότι ήταν μεθυσμένος … Με σήκωσε όπως ο γαμπρός τη νύφη και πέρασε το κατώφλι. Αλλά έκανα πίσω, ήμουν σε φάση: “Τι συμβαίνει;” Και έπειτα έπεσε από πάνω μου. Προσπάθησε να με αποπλανήσει» .

Ο Rapp δήλωσε ότι κατάφερε να «σκαρφαλώσει» μακριά από τον Spacey μετά από λίγο.
Αφού έσπρωξε τον Spacey από πάνω του, ο Rapp είπε ότι χώθηκε στο πιο κοντινό μπάνιο και έκλεισε την πόρτα. “Σκεφτόμουν τι συμβαίνει; Είδα μια φωτογραφία του, που είχε περάσει το χέρι του γύρω από έναν άνδρα. Και τότε το κατάλαβα, “Ααα, είναι γκέι” . Υποθέτω. Στη συνέχεια, άνοιξα την πόρτα κι είπα οκ, θα πάω σπίτι τώρα. Με ακολούθησε μέχρι την εξώπορτα και καθώς άνοιξα για να φύγω, με ρώτησε: «Είσαι βέβαιος ότι θέλεις να φύγεις;» Είπα, «Ναι, καληνύχτα» , και έφυγα.” 

Το Netflix ανακοίνωσε την ότι η τηλεοπτική σειρά «House of Cards» θα τερματιστεί μετά την επερχόμενη έκτη σεζόν, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε.




Δες και αυτό!