Ο Kevin Spacey κάνει coming out ως gay

30/10/2017
από

Η υπόθεση Γουάινσταϊν οδήγησε πολλά επώνυμα άτομα να μιλήσουν σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχθεί. Μια από αυτές τις περιπτώσεις και ο ηθοποιός Anthony Rapp,  ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Kevin Spacey επιχείρησε να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Ο Kevin Spacey με ανακοίνωσή του που ανάρτησε στο twitter, επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον νεαρό ηθοποιό και αποκαλύπτοντας δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

«Σέβομαι και θαυμάζω τον Anthony Rapp ως ηθοποιό. Φρίττω ακούγοντας την ιστορία του. Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, που θα πρέπει να έχει συμβεί περισσότερα από 30 χρόνια στο παρελθόν. Αλλά αν συμπεριφέρθηκα όπως το περιγράφει, του χρωστώ μια ειλικρινή συγγνώμη, για μια πράξη που θα ήταν ανεπίτρεπτη και υπό την επήρεια του αλκοόλ και ζητώ συγγνώμη για τα συναισθήματα που περιγράφει πως κουβαλούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια. Η ιστορία με ενθαρρύνει να απευθυνθώ σε άλλους για τη ζωή μου. Ξέρω πως έχουν κυκλοφορήσει ιστορίες για εμένα, ορισμένες από τις οποίες τροφοδοτήθηκαν από το γεγονός πως υπήρξα ιδιαίτερα προστατευτικός αναφορικά με την προσωπική μου ζωή. Όπως γνωρίζουν οι άνθρωποι στο στενό περιβάλλον μου, στη ζωή μου είχα σχέσεις τόσο με άνδρες, όσο και με γυναίκες. Αγάπησα και είχα ρομαντικές επαφές με άνδρες στη διάρκεια της ζωής μου και επιλέγω να ζήσω τη ζωή μου ως ομοφυλόφιλος. Θέλω να το αντιμετωπίσω με ειλικρίνεια και ανοιχτά και αυτό ξεκινά, εξετάζοντας τη δική μου συμπεριφορά».

Τι είπε ο Anthony Rapp για τη σεξουαλική επίθεση:

Ο ηθοποιός του «Σταρ Τρεκ» έκανε τις αποκαλύψεις σε συνέντευξή του στο Buzzfeed News, περιγράφοντας λεπτομερώς όλα όσα έγιναν πριν 31 χρόνια.

Όπως είπε, ο Rapp ήταν ο μόνος ανήλικος στο επίμαχο πάρτι στο οποίο είχε προσκληθεί επειδή είχε φιλικές σχέσεις με τον Σπέισι.

Κάποια στιγμή ο 14χρονος τότε Rapp βαρέθηκε και ανέβηκε σε ένα από τα υπνοδωμάτια όπου τον πήρε ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση.

Όπως λέει, ο 26χρονος τότε Spacey μπήκε στο δωμάτιο, τον σήκωσε «όπως σηκώνει ο γαμπρός τη νύφη» και στη συνέχεια «σκαρφάλωσε» από πάνω του.

«Τον είδα να στέκεται στην είσοδο του δωματίου και να με παρατηρεί. Η εντύπωσή μου ήταν τότε ότι ήταν μεθυσμένος. Αντί να μου μιλήσει, με σήκωσε όπως ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη. Αρχικά δεν αντέδρασα γιατί προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Και τότε ξάπλωσε από πάνω μου», είπε ο Rapp.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί για πόση ώρα ήταν από πάνω του ο δις οσκαρικός ηθοποιός, αλλά θυμάται ότι μετά από λίγη ώρα κατάφερε να ξεφύγει.

Από τότε δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον Spacey, αλλά υποστήριξε ότι έκτοτε έχει μοιραστεί την ιστορία με αρκετούς φίλους και συγγενείς.

Ο Rapp, μάλιστα, ανέφερε πως έκανε τώρα την αποκάλυψη λόγω του περιστατικού με τον Γουάινσταϊν, που τον ώθησαν να αποκαλύψει κι αυτός τις εμπειρίες του.

«Και δεν το έκανα απλά από παράπονο, αλλά για να ρίξω φως σε δεκαετίες συμπεριφορών που έγιναν ανεκτές επειδή πολλοί άνθρωποι όπως εγώ μείναμε σιωπηλοί. Ελπίζω να μπορέσω να κάνω τη διαφορά τώρα», συμπλήρωσε ο Ραπ.

Ο Rapp είπε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Σπέισι σε ένα από τα πάρτι μετά την επιτυχία της ταινίας «Precious Sons», στην οποία είχε τότε πρωταγωνιστήσει, ενώ πριν από το περιστατικό στο σπίτι, ο Σπέισι τον είχε καλέσει για ποτό σε κλαμπ μαζί με έναν 17χρονο φίλο του.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!