Το παιδικό κανάλι της Ντίσνεϊ προβάλει την 1η gay δραματική κομεντί

26/10/2017
από
ANDI MACK - Disney Channel's "Andi Mack" stars Sofia Wylie as Buffy, Joshua Rush as Cyrus, Peyton Elizabeth Lee as Andi and Asher Angel as Jonah. (Disney Channel/Craig Sjodiin)

Το παιδικό κανάλι της Ντίσνεϊ γράφει ιστορία με την προβολή της 1ης σειράς, με πρωταγωνιστή έναν gay πιτσιρικά, που κάνει το coming out.

Η δραματική κομεντί για παιδιά “Andi Mack” επικεντρώνεται στη ζωή του 13χρονου Σάιρους Γκούντμαν, που ερμηνεύει ο Τζόσουα Ρας, ο οποίος αναπτύσσει συναισθήματα για τον στενό του φίλο Τζόνα και κάπως έτσι ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού .

Ο Σάιρους θέλει να εμπιστευτεί τα συναισθήματά του σε ένα κολλητό του φίλο, τον Μπάφι, ήδη από το 1ο επεισόδιο της 2ης σεζόν, που κάνει πρεμίερα στις 27 Οκτωβρίου.

Η πρόεδρος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλλις, εξήγησε ότι η επερχόμενη ιστορία “προωθεί θετικά πρότυπα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικους θεατές. Με όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους να κάνουν coming out ως LGBTQ άτομα, η σειρά “Andi Mack” αντικατοπτρίζει τις ζωές και τις εμπειρίες, που έχουν ζήσει γενιές νέων LGBTQ ατόμων σε όλη τη χώρα” και πρόσθεσε ότι:

Η τηλεόραση αποτυπώνει εκφάνσεις της πραγματικής ζωής και σήμερα περιλαμβάνει την LGBTQ νεολαία, που αξίζει να δει τη ζωή της να αναπαρίσταται σε αγαπημένες σειρές. Η Ντίσνεϊ ανέρχεται σε ηγέτιδα στον αγώνα για την ένταξη της LGBTQ νεολαίας και υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που θα ενθουσιαστούν, όταν θα δουν την ιστορία του Σάιρους να ξεδιπλώνεται” .




Δες και αυτό!