Η Marvel παρουσιάζει την πρώτη bi σούπερ-ηρωίδα στη νέα blockbuster ταινία, «Thor: Ragnarok» , τη μοναδική Valkyrie.

H Valkyrie είναι μία badass πολεμίστρια, τύπου Χαν Σόλο, δηλαδή μία υπερταλαντούχα, αψεγάδιαστη επαναστάτρια.

Μάλιστα, αναμένεται να είναι τόσο kick-ass η τύπισσα, που – χωρίς κάνουμε spoiler – θα είναι σε θέση να αναμετρηθεί με τον ίδιο τον Thor. Η Valkyrie ήταν bi σε όλα τα «Fearless Defenders» κόμικ.

Στο κόμικ η Valkyrie έρχεται σ’ αυτόν τον κόσμο για να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Misty Knight και επίσης εμφανίζεται στο «Luke Cage and The Defenders» του Netflix και στο Dr Annabelle Riggs.

Μάλιστα η Valkyrie κι η Annabelle ανταλλάσσουν κι ένα φιλί, όταν η Valkyrie της σώζει τη ζωή.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν θα έχει bi σεξουαλικό προσανατολισμό στη νέα ταινία υπερπαραγωγής.

Βέβαια, η ηθοποιός Tessa Thompson, που υποδύεται την Valkyrie αποκάλυψε στο Twitter ότι ο χαρακτήρας της θα φέρει μια καλή αντιπροσώπευση της LGBT κοινότητας στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Η Thompson, η οποία έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στα Selma, Creed και την τηλεοπτική σειρά Westworld, έγραψε: «Είναι bi. Και ναι, νοιάζεται ελάχιστα για το τι σκέφτονται οι άντρες γι’ αυτήν.»

Ωστόσο, η Thompson διευκρίνισε ότι αν κι ο χαρακτήρας της είναι bi, αυτό δεν αποτυπώνεται στην μεγάλη οθόνη στη σειρά του Thor.

«Η Val είναι bi στα κόμικς και παρέμεινα πιστή σε αυτό ως προς την αναπαράστασή της. Αλλά ο σεξουαλικός της προσανατολισμός δεν αναφέρεται ρητά στο Thor: Ragnarok.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ