Πέρα από την εκδίκηση: Ένα βιωματικό εργαστήρι πάνω στο θέμα της συμφιλίωσης

24/10/2017
από

Το μη-κερδοσκοπικό σωματείο και Διεθνής οργανισμός «Κόσμος χωρίς Πολέμους & Βία» σε συνεργασία με την φεμινιστική συλλογικότητα «το Μωβ», την Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς και τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης, στα πλαίσια της διεθνούς πρωτοβουλίας «Ποίηση αντί για πόλεμο» http://poetry-against-arms.world/, διοργανώνουν την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πέρα από την εκδίκηση» και ένα βιωματικό εργαστήρι πάνω στο θέμα της συμφιλίωσης.

Το ντοκιμαντέρ «Πέρα από την εκδίκηση» είναι ένα μη εμπορικό πρότζεκτ που πραγματοποιήθηκε χάρη στην εθελοντική συνεργασία πάνω από 40 ανθρώπων από διάφορες χώρες. Το ντοκιμαντέρ διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν. Με την πρωτότυπη προσέγγιση που γίνεται στο θέμα της εκδίκησης, ατομική, ιστορική και κοινωνική, το ντοκιμαντέρ γίνεται ένα εργαλείο στοχασμού, που προτρέπει σε ή ισχυροποιεί μια στάση ζωής αντίθετη προς τη βία. Τι μας προκαλεί η εκδίκηση, πως μπορούμε να την ξεπεράσουμε ατομικά και κοινωνικά και να φτάσουμε στην συμφιλίωση; Εδώ ο θεατής είναι ο πρωταγωνιστής.

Ένα ντοκιμαντέρ με την παρουσία του Γερμανού σεναριογράφου και παραγωγού Λουτς Γιάνεν με τον οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την προβολή.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 17.00 – 20.00 και το βιωματικό εργαστήρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11.00 – 15.00. Και οι δυο εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Ναυάρχου Νοταρά 12, Εξάρχεια.

Ευχαριστούμε το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

1. Προβολή ντοκιμαντέρ για την εκδίκηση και το ξεπέρασμά της
2. Βιωματικό εργαστήρι με θέμα τη συμφιλίωση


Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook




Δες και αυτό!