Στα… όπλα οι ΛΟΑΤ στις ΗΠΑ

23/10/2017
από

Την ώρα που στις ΗΠΑ έχει η οπλοκατοχή παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, μια ομάδα ΛΟΑΤ καταφεύγει στα όπλα για να προστατευτεί από την ρατσιστική και ομοφοβική βία από ομάδες νεοναζί και της υπεροχής των λευκών.

Η Λόρι ΜακΣπάντεν δεν είχε αγγίξει ποτέ στη ζωή της όπλο. Σήμερα εκπαιδεύεται στο πεδίο της βολής πυροβολώντας περιστέρια από πηλό, μαζί με τα άλλα μέλη του κλαμπ. «Αναγνωρίζουμε το φόβο μας για έναν κόσμο στον οποίο οι συντηρητικοί είναι οι μόνοι που είναι οπλισμένοι».

Τα μέλη του κλαμπ όπως πολλοί στην κοινότητα των ΛΟΑΤ ανησυχούν για μια ένοπλη και οργανωμένη ακροδεξιά που εξαπολύει ολοένα και περισσότερες επιθέσεις μετά το Τσάρλοτσβιλ.

Ο Τζέικ Αλεν, μέλος του κλαμπ σκοποβολής λέει: «Το μήνυμα στους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής και τους νεοναζί είναι ότι η κοινότητα των ΛΟΑΤ παίρνει τα μέτρα της για να προστατευτεί».

Οι διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς αλλά και της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ είναι σχεδόν καθημερινές.

Πολλοί εκφράζουν μια πιο ψύχραιμη άποψη τονίζοντας πως η λύση για την προστασία των ΛΟΑΤ δεν μπορεί να είναι τα όπλα: Ο Σκοτ Φίρινγκ είναι διευθυντής του Out Alliance: «Τι πραγματικά θέλουμε; μια κούρσα όπλων; Το ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι ποτέ καλό για κανέναν, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι τον θάνατο και την καταστροφή ειδικά όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους όπλα».

Στην κοινότητα των ΛΟΑΤ πάντως πολλοί όπως τα μέλη του κλαμπ έχουν πεισθεί ότι η λύση είναι να πάρουν τα όπλα και την κατάσταση στα χέρια τους…




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!