Το θρίλερ με την εξαφάνιση του Ρώσου ποπ σταρ που φαίνεται να δολοφονήθηκε από τις αρχές της Τσετσενίας λόγω ομοφυλοφιλίας

22/10/2017

Σύμφωνα με πηγές, οι αρχές της Τσετσενίας συνέλαβαν, βασάνιζαν και δολοφόνησαν τον Ρώσο τραγουδιστή Zelimkhan Bakaev, επειδή υποπτεύονταν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Bakaev εξαφανίστηκε στις 8 Αυγούστου που είχε επισκεφθεί το Γκρόζνυ (πρωτεύουσα της Τσετσενίας), προκειμένου να παρευρεθεί στον γάμο της αδερφής του. Αν και ο λογαριασμός του στον Instagram διεγράφη μυστηριωδώς, ένας λόγαριασμός στο Twitter με το όνομα του παραμένει ενεργός, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί πρόσφατα.

Λίγες μέρες πριν, ο Igor Kocketkovof από το “Russian LGBT Network” προέβη σε μια ανακοίνωση, αναφερόμενος στην εξαφάνιση του Bakaev.

“Στα τέλη του Αυγούστου, λάβαμε μια επιβεβαιώση σχετικά με τις υποψίες μας ότι Bakaev είχε συλληφθεί από τις τσετσενικές αρχές λόγω της υποψίας για ομοφυλοφιλία”.

Σύμφωνα, επίσης, με μια πηγή που επικαλούνται οι ακτιβιστές στην περιοχή, ο άτυχος τραγουδιστής βασανίστηκε μέχρι θανάτου. “Έφτασε στο Γκρόζνυ και τις επόμενες 3 ώρες οι αρχές τον είχαν συλλάβει. Μέσα στις επόμενες 10 ώρες είχε δολοφονηθεί…”

Δύο φίλοι του Bakaev, επιβεβαίωσαν τη σύλληψη του από “μια ομάδα ανδρών με στρατιωτικά”, κάτι που δε φαίνεται να στηρίζει το υπουργείο εσωτερικών της Ρωσίας στο Γκρόζνυ. Ένας, επίσης, φίλος του ανέφερε ότι λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του, ο Bakaev έγραψε στη μητέρα του και τη θεία του στο WhatsApp ότι είναι καλά και ότι σκόπευε να φύγει για το εξωτερικό. Αμέσως, όμως, μετά το μήνυμα, το κινητό του έκλεισε. Ο φίλος του θύματος υποστηρίζει ότι ο δεν ήταν ο Bakaev αυτός που έγραψε το μήνυμα, μιας και γνώριζε πως ο τραγουδιστής προσπαθούσε να χτίσει την καριέρα του στη Μόσχα αλλά και επειδή τεχνικά δεν μπορούσε να φύγει για το εξωτερικό, λόγω κάποιων δανείων που είχε.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η τηλεοπτική και ραδιοφωνική εταιρεία του στο Grozny, ανακοίνωσε ότι ο τραγουδιστής ήταν στην Ευρώπη, παρέχοντας μάλιστα ένα βίντεο στο Youtube ως απόδειξη. Το βίντεο δείχνει τον τραγουδιστή να μιλάει για τη νέα ζωή του στη Γερμανία.

https://youtu.be/W4Mrhxr16Y8

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως τα παράθυρα στο δωμάτιο καλύπτονται, ενώ το ίδιο το βίντεο το τραβάει ένα άλλο άτομο, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται.

https://youtu.be/ljtYNAL8Ir0?t=12

Ακόμα όμως και μετά από τη δημοσίευση του βίντεο, ο Bakaev δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά του και εξακολουθεί να μην απαντά στο τηλέφωνο του. Οι φίλοι του τραγουδιστή πιστεύουν ότι το βίντεο είναι σκηνοθετημένο, καθώς ο Bakaev συμπεριφέρεται αφύσικα σε αυτό.

Νωρίτερα την εβδομάδα, ο Maxim Lyapunov έγινε το πρώτο θύμα των διωγμών της Τσετσενίας, που τόλμησε να μιλήσει δημόσια για όσα πέρασε, μέσω μιας συνέντευξης τύπου.

https://avmag.gr/80842/gay-apokalypti-ta-vasanistiria-pou-ypesti-apo-astynomikous-stin-tsetsenia/

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!