Σε αξίωμα αντισυνταγματάρχη του γερμανικού στρατού η 1η τρανς γυναίκα

20/10/2017
από

Η Anastasia Biefang είναι η 1η τρανς γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα αντισυνταγματάρχη του τάγματος του γερμανικού στρατού.

Foto: dpa

Ανέλαβε επικεφαλής του τάγματος “τεχνολογίας και πληροφοριών” του γερμανικού στρατού, έχοντας υπό την εποπτεία της 750 στρατιώτες, μετά από 23 χρόνια καριέρας.

Σχετικά με την ταυτότητα φύλου της αναφέρει, στο berliner-kurier, ότι όλα αυτά τα χρόνια αισθανόταν περισσότερο γυναίκα παρά άνδρας και καταπίεζε την θηλυκή πλευρά του εαυτού της, κάτω από το βάρος του συζυγικού της ρόλου, αλλά και του ρόλου της ως στρατιωτικός.

Foto: dpa

Σήμερα, σε ηλικία 43 ετών, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήμουν δυσαρεστημένη, δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω έτσι. Αυτό ήταν σημαντικό για μένα αυτή τη χρονική στιγμή» .

H αντισυνταγματάρχης Anastasia Biefang υπογραμμίζει για τη δουλειά της χαρακτηριστικά: «Το υπέροχο με αυτή τη δουλειά είναι ότι έχω τη δυνατότητα να συναναστρέφομαι και να δουλεύω άμεσα με τους ανθρώπους» .

Foto: dpa

Το ευχάριστο ακόμη είναι ότι οι συνάδελφοί της αγκάλιασαν την απόφασή της, αν κι είναι η 1η τρανς γυναίκα που υπηρετεί στον γερμανικό στρατό, γεγονός που, όπως παραδέχεται κι η ίδια, διευκόλυνε τα πράγματα.




Δες και αυτό!