Αντι-LGBTI φυλλάδια ενθαρρύνουν την αυτοκτονία στο Cleveland

18/10/2017
από

Φυλλάδια μίσους που ενθαρρύνουν την αυτοκτονία, εμφανίστηκαν την ημέρα που άνοιξε το 1ο LGBT κέντρο του Πανεπιστημίου του Cleveland.

Είναι γνωστό ότι φοιτητές και φοιτητικές ομάδες δημοσιεύουν φυλλάδια στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ένα νέο φυλλάδιο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου του Cleveland ξεπέρασε τα όρια. «Είναι μία άνανδρη κίνηση, αφού δεν έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό» , είπε ένα άτομο σε απάντηση σχετικά με το φυλλάδιο.

Το εν λόγω ανώνυμο φυλλάδιο δείχνει μια εικόνα ενός άνδρα με σχοινί γύρω από το λαιμό του. Περιλαμβάνει επίσης ανακριβείς στατιστικές σχετικά με τα ποσοστά αυτοκτονίας μεταξύ της κοινότητας των LGBTI ατόμων. Στην κορυφή του φυλλαδίου αναγράφεται η φράση “Ακολουθήστε τους φίλους σας f **** ts” , ενώ στο κάτω μέρος του φυλλαδίου υπάρχει επίσης ένα σύμβολο και οι λέξεις «φασιστικές λύσεις» .

Η Eris Eady μέλος του LGBT κέντρου του Πανεπιστημίου του Cleveland σχολίασε τα ανακριβή ποσοστά, που αναγράφονται στο φυλλάδιο, αναφέροντας ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι:

«Ο εξαναγκασμός κάποιας που προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή της, δεν υπάρχει χιούμορ σε αυτό. Δεν θα υπάρξει ποτέ χιούμορ σε αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα το αστείο σχετικά με το θάνατο» , σχολίασε.

Ακόμη χειρότερα, τα φυλλάδια εμφανίστηκαν στην πανεπιστημιούπολη την ίδια ημέρα που το σχολείο άνοιξε το πρώτο LGBT κέντρο.

 

Τη νύχτα της Δευτέρας (16 Οκτωβρίου), ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Αγαπητοί Φοιτητές, Σχολή και Προσωπικό,
Στο κρατικό πανεπιστήμιο του Cleveland, πρωταρχική μας προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον που παρέχει ευκαιρίες για μάθηση, έκφραση και λόγο.
Το CSU παραμένει πλήρως αφοσιωμένο σε μια κοινότητα που σέβεται όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, χρώματος, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού κι άλλων ιστορικών βάσεων για διακρίσεις.
Το CSU δεσμεύεται επίσης να υποστηρίξει την Πρώτη Τροποποίηση, ακόμη και σε σχέση με αμφιλεγόμενα θέματα, όπου η γνώμη διχάζει. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την ελευθερία του λόγου για να εξασφαλίσουμε την ακρόαση όλων των φωνών και την προώθηση ενός πολιτικού λόγου, όπου το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η εκπαιδευτική ανάπτυξη.
Βεβαιωθείτε ότι ένα πνεύμα συμμετοχής θα είναι πάντα κεντρικό στοιχείο της ίδιας της ταυτότητας του Πανεπιστημίου μας.

Με εκτίμηση,
Ρόναλντ Μπέρκμαν, Πρόεδρος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Cleveland




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!