Ομοφοβικό κρεσέντο Trump σε σύνοδο κορυφής αντι-LGBTI οργάνωσης

18/10/2017
από

Ο Donald Trump την περασμένη εβδομάδα έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας που βρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής σε μια σύνοδο κορυφής κατά της LGBTI κοινότητας.

Μάλιστα, αποφάσισε μέσα από την ομιλία του να απαντήσει στην κριτική που δέχεται για την αντι-LGBTI πολιτική, που ασκεί ο ίδιος κι οι συνεργάτες του. Το Heritage Foundation, το οποίο παλεύει εναντίον των νόμων σχετικά με τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας και της ισότητας στον γάμο, επιβεβαίωσε ότι ο Trump θα μιλήσει στη συνάντηση του Προεδρικού Ομίλου (17 Οκτωβρίου).

Η διαχειριστική ομάδα του οργανισμού δήλωσε: «Το Heritage Foundation έχει συμβάλει σημαντικά στη διοίκηση του Trump μέσω ορθών συμβούλων πολιτικής και εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι τώρα υπηρετούν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ως κύριο ομιλητή μας» .

Η ομάδα υπογράμμισε ακόμη ότι: «Καμιά άλλη οργάνωση δεν έχει σταθεί πιο υπεύθυνα για τη συμβολή στην υλοποίηση της ατζέντας του Trump από το Heritage Foundation… Σήμερα τα δακτυλικά αποτυπώματα της οργάνωσής μας βρίσκονται σχεδόν σε κάθε πολιτική που υποστηρίζει ο Trump» .

Την περασμένη εβδομάδα, ο Trump απευθύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Family Research Council’s Values, χαιρετίζοντας τον Tony Perkins και τον χαρακτήρισε ηγέτη που συνδέει τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα με το Ολοκαύτωμα.

«Οι εκλογείς έχουν ακούσει οκτώ χρόνια για έναν ηγέτη, ο οποίος βάζει πρώτα την αποστολή της Αμερικής και σέβεται τις αξίες που έκαναν την Αμερική ένα μεγάλο έθνος» , δήλωσε ο πρόεδρος του Family Research Council’s Values, Tony Perkins.

Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα φυλλάδιο που χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «κρίση της δημόσιας υγείας» .

Το Heritage Foundation είναι επίσης ένας συνεπής επιθετικός αντίπαλος της LGBTI ισότητας.
Στον ιστότοπο της οργάνωσης αναφέρεται το εξής:

«[Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών] συνδέει τον θεσμό του γάμου πρωταρχικά με την επιθυμία των ενηλίκων, με το γάμο να γίνεται κατανοητός, κυρίως ως μια έντονη συναισθηματική σχέση μεταξύ συναινετικών ενηλίκων. Αυτός ο ρεβιζιονισμός έρχεται με σημαντικό κοινωνικό κόστος. Ο επαναπροσδιορισμός του γάμου… θα οδηγήσει σε περισσότερα διαλυμένα σπίτια, περισσότερες ραγισμένες καρδιές και πιο παρεμβατική κυβέρνηση» .

Προωθεί επίσης τον Πρώτο Νόμο περί Τροποποίησης της Άμυνας, επιτρέποντας στους θρησκευόμενους να κάνουν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου.

Ο Trump υπέγραψε πρόσφατα σχετική οδηγία, επιτρέποντας ομοφοβικές, τρανφοβικές και κακοποιητικές διακρίσεις. Ο πρόεδρος συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του ιδρύματος Heritage μαζί με τον πρώην αστέρα της Δυναστείας Duck Phil Robertson, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να «απαλλαγεί η γη» από τους «κακούς» ομοφυλόφιλους.

Και για να ολοκληρωθεί το ομοφοβικό κρεσέντο, ο υποψήφιος της Γερουσίας της Αλαμπάμα, Roy Moore ήταν επίσης εκεί και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι δεν είναι βέβαιος εάν οι ομοφυλόφιλοι ή οι λεσβίες θα πρέπει να πεθάνουν.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!