Στον Άρειο Πάγο το εγκληματικό πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”

11/10/2017
από

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο λόγος για το -εγκληματικό- πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», με τίτλους οπως “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ», “ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».”

Νωρίτερα το απόγευμα, μήνυση κατά παντός για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων στο Τ. Α. Αμπελόκηπων είχε υποβάλει ο δικηγορος Αγης Τάτσης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη μήνυση, «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων”.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν…”

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

“Ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το άκρως ομοφοβικό και επικίνδυνο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα». Η κυνική στοχοποίηση συμπολιτών μας και η προτροπή σε βία καταδεικνύουν την ατυχή προσπάθεια σκοταδιστικών κύκλων για διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που διαπνέουν τον ελληνικό λαό· μόνο που η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επειδή, ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος στη γελοιότητα αυτή, καλούμε να εφαρμοστεί ο,τι προβλέπεται από τον αντιρατσιστικό νόμο για την προστασία της αξιοπρέπειας, της ασφαλείας και των δικαιωμάτων κάθε πολίτη”.




Δες και αυτό!