Το Tinder & το Grindr για τη ραγδαία αύξηση των dating εγκλημάτων

11/10/2017
από

Τόσο το Grindr όσο και το Tinder παρατηρούν ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων που αναφέρονται κάθε χρόνο και σχετίζονται με τα dating apps.

Μόνο από τα στοιχεία της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύπτεται, ότι πάνω από 2.000 αδικήματα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 2011 και του 2016. Περίπου 140 περιστατικά εγκληματολογικής φύσεως καταγράφηκαν το 2011 και μέχρι το 2016 ο αριθμός τους ανήλθε σε 676, σημειώνοντας μια την τεράστια αύξηση του 382%.

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των σεξουαλικών εγκλημάτων που αναφέρθηκαν αυξήθηκε από 14 σε 106 και οι βίαιες επιθέσεις επίσης αυξήθηκαν από 29 σε 240.

Οι αναφορές που σχετίζονται με το Tinder και το Grindr αυξάνονται κάθε χρόνο, με ορισμένους χρήστες να ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρήσει μια πιο “σκοτεινή πλευρά” της δημοφιλούς εφαρμογής, η οποία περιλαμβάνει αύξηση των ψεύτικων προφίλ και λογαριασμούς που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και το chemsex ειδικότερα.

Εκπρόσωπος του Grindr δήλωσε: “Το Grindr έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον μέσω ενός συστήματος ψηφιακών εργαλείων και μηχανισμών ανίχνευσης ατόμων, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες του να συνδέονται και να μένουν ευχαριστημένοι. Το Grindr ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν ύποπτες και απειλητικές δραστηριότητες. Ενώ βελτιώνουμε διαρκώς αυτή τη διαδικασία κι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Grindr είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!