23 άτομα που θα γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Hμέρα Coming Out

11/10/2017

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα Coming Out*, είπαμε – όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα- να σας θυμίσουμε κάποια πρόσωπα που μέσα στο 2017 πήραν μια απλή απόφαση. Να βγουν από τη ντουλάπα τους και να ζήσουν αληθινά!

iLoveMakonnen

Ο Αμερικανός ράπερ iLoveMakonnen (πραγματικό όνομα Makonnen Sheran) έκανε στις αρχές του χρόνου coming out ως gay, μέσα από το Twitter. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος καλλιτέχνης έγραψε: «Ως fashion icon, δεν μπορώ να μιλήσω για την ντουλάπα του καθενός, μπορώ να μιλήσω μόνο για τη δική μου και ήρθε η ώρα να βγώ απ’ αυτή».


Hanne Gaby Odiele

To μοντέλο Hanne Gaby Odiele, που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους μόδας όπως Chanel, Dior, Alexander Wang, με δελτίο τύπου προς στην Huffington Post αναφέρει, ότι πήρε την απόφαση να ζήσει ανοιχτά και με ορατότητα με την ελπίδα να δώσει φωνή στην intersex κοινότητα και να βοηθήσει με την προσπάθειά του να σταματήσει η βία κι η κακοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των intersex ατόμων.


Rob Mallard

Ο Rob Mallard, ηθοποιός της σειράς Coronation Street, έκανε coming out ως gay. Ο 25χρονος ηθοποιός είχε ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να κάνει coming out τώρα, που πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά ενσαρκώνοντας έναν straight ρόλο.


Danny Watts

Coming out ως gay για τον επαγγελματία οδηγό σε αγώνες ταχύτητας, Danny Watts, ο οποίος – όπως λέει- έκανε καριέρα κρύβοντας η σεξουαλικότητά του. Ο Watts συμμετείχε για 24 χρόνια (σ.σ. αποσύρθηκε πρόσφατα), σε διάφορους αγώνες στη Βρετανία και την Ευρώπη, καταφέρνοντας να γίνει γνωστός για τις ικανότητές του στο τιμόνι. Είναι παντρεμένος με γυναίκα κι έχει ένα παιδί.


Loreen

Την Loreen σίγουρα τη γνωρίζετε. Είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision του 2012 με το υπέροχο «Euphoria», το τραγούδι που έμεινε στην ιστορία του διαγωνισμού τόσο για τη δημοτικότητά του όσο και για το σκορ που έλαβε. Σε μια πρόσφατή της συνέντευξη αποκάλυψε πως είναι bisexual: «Πολλοί είναι τόσο επικεντρωμένοι στο σεξ και τη σεξουαλικότητα. Η αγάπη είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Συνήθως λέω ‘η αγάπη είναι εκεί που θα τη βρεις’. Αυτό σε κάνει bisexual; Ναι, για να είμαι ειλικρινής. Τότε μπορώ να πω ότι απλά είμαι εκεί. Δεν μου λείπει η αγάπη, κατά αυτό τον τρόπο».


Daniel Newman

 

Coming ουt ως gay έκανε ο ηθοποιός του Walking Dead, Daniel Newman. Ο Newman, ο οποίος έχει παίξει τόσο στο Vampire Diaries όσο και στο Sex and the City, μοιράστηκε με τους θαυμαστές του ένα συγκινητικό βίντεο, μετά την απόφασή του να είναι ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά του. Αφορμή, μάλιστα, στάθηκε το σχόλιο ενός lgbt ατόμου.


Βarry Manilow

Στα 73 του χρόνια αποφάσισε να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι gay. Ο λόγος για τον θρυλικό τραγουδιστή του Copacabana, Barry Manilow, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό People δήλωσε ότι τα τελευταία 40 χρόνια βρίσκεται σε σχέση με τον μάνατζέρ του, Garry Kief. «Είμαι πολύ κλειστός με την προσωπική μου ζωή, δήλωσε. Ανέκαθεν ήμουν. Πίστευα ότι θα απογοήτευα τον κόσμο εάν γνώριζε ότι ήμουν gay. Oπότε δεν έκανα τίποτα.»


Shawn Barber

Για τη σεξουαλική του ταυτότητα αποφάσισε να μιλήσει δημόσια ο Shawn Barber (Σον Μπάρμπερ). Ο 22χρονος Καναδός, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015 ενώ έλαβε μέρος στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό μέσω Facebook: “Gay και περήφανος”.


Keiynan Lonsdale

O ηθοποιός Keiynan Lonsdale έκανε coming out ως bisexual, μέσα απο μια ανάρτηση στο Instagram (12 Μαΐου).Ο ηθοποιός που εμφανίζεται στη σειρά «Flash», έγραψε στους θαυμαστές του. «Μ΄αρέσει ν΄αλλάζω τα μαλλιά μου, μ΄αρέσει να παίρνω ρίσκα στο τρόπο με τον οποίο ντύνομαι. Μ΄αρέσουν τα κορίτσια και τ΄αγόρια».


Shannon Purser

Ένα απ’ τα νεαρά αστέρια του Stranger Things αποκάλυψε πρόσφατα ότι είναι bisexual. O λόγος για τη Shannon Purser, που υποδύεται την Barb στην επιτυχημένη σειρά του Netflix. H 19χρονη ηθοποιός έκανε coming out στο Twitter, μετά από μια συζήτηση με τους θαυμαστές της νέας σειράς στην οποία συμμετέχει (Riverdale).


Brian Vahaly

Ο πρώην επαγγελματίας Αμερικανός τενίστας Brian Vahaly έκανε δημόσια coming out ως γκέι και αποκάλυψε ότι έχει σύζυγο και δύο δίδυμους γιους. Ο πρώην κορυφαίος παίχτης, ο οποίος έφθασε στο απόγειο της καριέρας του το 2003, όταν ανέβηκε στην 64 θέση, πριν από τον τραυματισμό του, που τον ανάγκασε να αποσυρθεί το 2007, μίλησε δημοσίως για τη σεξουαλικότητά του για πρώτη φορά στο Sports Illustrated‘s Beyond the Baseline podcast.


Jake Zyrus

Μ’ ένα απλό «ευχαριστώ», μέσω του twitter, εξέφρασε την συγκίνησή του προς τα media, τις θαυμάστριες & τους θαυμαστές του. Ο λόγος για τον τραγουδιστή, Jake Zyrus, ο οποίος έκανε coming out ως τρανς άνδρας. Ο 25χρονος τραγουδιστής από τις Φιλιππίνες είχε μιλήσει ανοιχτά το 2013 και για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, όταν έπαιζε στη δεύτερη σεζόν του Glee.


Alia Shawkat

«Δεν υπάρχει πλέον λεπτότητα στο να μένει κανείς σιωπηλός«. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Alia Shawkat έκανε coming out δημόσια ως αμφιφυλόφιλη. Η 28χρονη, γνωστή από τον ρόλο της ως Maeby Fünke στην κωμική σειρά της Fox/Netflix «Arrested Development«, μίλησε για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό σε συνέντευξή της στο OUT, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει πλέον λεπτότητα στο να μένει κανείς σιωπηλός» στο σημερινό πολιτικό κλίμα των ΗΠΑ.


Jordan Gavaris

Ο ηθοποιός Jordan Gavaris, πρωταγωνιστής της sci-fi σειράς Orphan Black έκανε coming out δημόσια για πρώτη φορά. Στη σειρά ενσαρκώνει τον Felix Dawkins, έναν gay άνδρα, τον αδελφό της Sarah Manning μιας από τις κεντρικές χαρακτήρες.


Thomas Dekker

O Thomas Dekker, που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Ζack στην τηλεοπτική σειρά Heroes, έκανε coming out ως gay, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι είναι παντρεμένος με τον σύντροφό του.


Greyson Chance

Ο 19χρονος ερμηνευτής έγινε δημοφιλής, όταν έκανε ένα βίντεο στο youtube το 2010 με το τραγούδι Paparazzi της Lady Gaga, που τον οδήγησε απευθείας στην εκπομπή της Ellen. Ο Greyson κρατούσε ιδιωτική τη σεξουαλικότητά του μέχρι τώρα, αλλά τώρα αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως γι’ αυτό, μετά από ένα μήνυμα που έλαβε από ένα «γενναίο άτομο» και που τον ενέπνευσε.


Lil Peep

Μέσα από το social media έκανε coming out και ο ράπερ Lil Peep. Ο μουσικός από τη Νέα Υόρκη, το πραγματικό του όνομα είναι Gustav Åhr, μίλησε για τη σεξουαλικότητά του σ΄ενα χθεσινό του ποστ στο twitter «Ναι είμαι bisexual», έγραψε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «ποιος θέλει ένα φιλί;»


Hansol

Ο Hansol είναι μέλος του group K-Pop ToppDogg. Το πραγματικό του όνομα είναι ο Kim Han-solκαι στο παρελθόν έχει υποστηρίξει τον αγώνα κατά της ομοφοβίας του διαδικτυακού μίσους. «Το σκέφτηκα πολύ. Είμαι ασεξουαλικός. Ασέξουαλ. Δεν μου αρέσει κανένας και καμία.»


Colin Jackson

Ο παρουσιαστής του BBC και πρώην ολυμπιονίκης, Colin Jackson, έκανε coming out ως gay. O Jackson μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Rainbow Heroes», το οποίο μεταδίδεται στον σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT.


Gordon Thomson

O ανυπότακτος ζεν πρεμιέ Adam Carrington στη σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’80 Δυναστεία σε ηλικία 72 ετών κάνει coming out ως gay. Δεκαετίες μετά τον κακό και ομοφοβικό ρόλο του ως Carrington, ο Gordon Thomson αποκαλύπτεται: «Είναι πολύ ωραίο να είμαι τόσο ειλικρινής όσο ήμουν, πιστέψτε με».


Sue Bird

Η Sue Bird από την γυναικεία ομάδα του NBA των ΗΠΑ (WNBA) έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Megan Rapinoe. Tέσσερις φορές χρυσή ολυμπιονίκης και δύο φορές WNBA πρωταθλήτρια. Ο λόγος για την Sue Bird που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική της ζωή. Η εσωστρεφής 36χρονη παίκτρια του μπάσκετ μοιράστηκε την ιστορία της σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην ESPN. «Είμαι gay. Η Megan είναι το κορίτσι μου».


Teddy Quinlivan

Η βιομηχανία της μόδας αντιμετωπίζει πολυάριθμες επικρίσεις για την ποικιλομορφία και τα πρότυπα ομορφιάς. Τώρα, όμως, η Teddy Quinlivan κάνει τα δικά της βήματα. Η Quinlivan, 23 ετών, έκανε coming out ως τρανς γυναίκα με μια τολμηρή δήλωση που επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στα τρανς δικαιώματα.


Etta Ng

Μέσα από ένα μήνυμα στο instragram, η κόρη του Τζάκι Τσαν αποφάσισε να «μιλήσει» για τη σεξουαλικότητά της. Η 18χρονη Etta Ng ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία με τα hashtags #lgbt και #lesbian.


*Με αφετηρία τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή, η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία για τα γκέι δικαιώματα προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987).



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!