Ένα ξεχωριστό Antivirus με δυνατές συνεντεύξεις και ιδιαίτερα αφιερώματα. Το νέο τεύχος αποφασίζει να “αναμετρηθεί” με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, απαλλαγμένη από στερεότυπα και καθωσπρεπισμούς. Μια συνέντευξη που πρέπει να διαβάσετε. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία μας συστήνεται ως Μαντάμ Σουσού και απαντά σε όλα όσα – τόσο καιρό- θέλαμε να την ρωτήσουμε.

Ως προς τα αφιερώματα, θυμόμαστε εκείνες τις LGBT+ τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή, ενώ οι συντάκτες μας διεξάγουν το δικό τους κοινωνικό πείραμα στον “δύσκολο κόσμο” των dating εφαρμογών. Τέλος, ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο νομοθέτημα σχετικά με τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Editorial 76

Θέλω να ξεκινήσω, λέγοντας ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλα τα άτομα που δούλεψαν και πάλεψαν χρόνια ολόκληρα για να έρθει και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου στη Βουλή. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, εκφράζοντας τα θερμά μου συγχαρητήρια στις οργανώσεις ΣΥΔ και Colour Youth καθώς και σε όλες τις οργανώσεις της κοινότητας. Ελπίζω με αυτό να βελτιωθούν ριζικά οι ζωές των τρανς ανθρώπων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, με αφορμή το εν λόγω νομοσχέδιο, βρεθήκαμε να δεχόμαστε και πάλι ακραίο κακοποιητικό λόγο από τα έδρανα της Βουλής. Το ακόμη πιο προβληματικό σε αυτό είναι ότι δεν με εξέπληξε καθόλου. Από την άλλη, είναι και μια εξαιρετικά χρήσιμη ένδειξη στο να κατανοούμε με ποιους ανθρώπους και δυνάμεις μπορούμε να συνεννοηθούμε και με ποιες όχι. Και από εδώ και πέρα θα τη λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν.

Ραντεβού στο μέλλον.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος