H AEGEAN & το antivirus σε πάνε Άμστερνταμ

30/10/2017
από

To antivirus σε συνεργασία με την AEGEAN σου δίνουν την ευκαιρία να βρεθείς σ΄έναν απ΄τους πιο δημοφιλείς gay προορισμούς στον κόσμο. Το Άμστερνταμ σε περιμένει για αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.

Οι δύο νικητές θα κερδίσουν απ΄ένα διπλό εισιτήριο (μετ΄επιστροφής), με προορισμό τo Άμστερνταμ.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό πατώντας εδώ


Ο οδηγός που χρειάζεσαι

Είναι δύσκολο να ψάχνεις για τους καλύτερους LGBT προορισμούς της Ευρώπης και να μην καταλήξεις στο Άμστερνταμ. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποίησε τους gay γάμους, το 2001. Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για την αγάπη της στη διαφορετικότητα, με τους απανταχού LGBT να αισθάνονται ασφαλείς στους δρόμους της.

ΓΕΝΙΚΑ

Με τις τέσσερις ξεχωριστές gay συνοικίες, τις σημαίες ουράνιου τόξου σχεδόν σε κάθε δρόμο αλλά και με το φαντασμαγορικό της Pride, το Άμστερνταμ αποτελεί πόλο έλξης για την gay κοινότητα. Η ομοφυλοφιλία έχει αποποινικοποιηθεί ήδη από το 1811, ενώ το πρώτο gay bar άνοιξε το 1927. Επίσης, το 1946, ιδρύθηκε εδώ η COC – μια από τις πρώτες ομοφυλοφιλικές οργανώσεις του κόσμου. Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι μια πόλη γεμάτη μουσεία, την οποία βουλιάζουν στα ίδια της τα κανάλια αρκετοί τουρίστες που χαζεύουν πίνακες του Rembrandt και προσμένουν στιγμές σεξουαλικής απελευθέρωσης στη Red Light District.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Οι LGBT τουρίστες δε χρειάζεται να ψάχνουν για σημαίες ουράνιου τόξου για να βρουν ένα φιλικό ξενοδοχείο. Η ατμόσφαιρα διαφορετικότητας είναι διάχυτη και διαπερνά σχεδόν κάθε γωνιά της πόλης, με ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που ταιριάζουν σε κάθε γούστο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το Άμστερνταμ έχει ένα ευρύ φάσμα από ψυχαγωγικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, από τα συναρπαστικά παλαιά κτήρια, όπως το Oude Kerk, έως το μοναδικό μουσείο μαριχουάνας (Hash Museum). Τα μουσεία είναι τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα στο Άμστερνταμ. Όλοι ξέρουν το Rijksmuseum, το Van Gogh Museum και το Stedelijk, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα. Το Άμστερνταμ έχει πάνω από πενήντα μουσεία που προσελκύουν πολλά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε έτος. Οι περιοχές που ακολουθούν και τα μνημεία επίσης είναι ενδιαφέρουσες και είναι ένα ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας του Άμστερνταμ. Αν τώρα θέλετε να πάρετε μια γεύση από χλιδή και πολυτέλεια, στην πλατεία Dam στο κέντρο του Άμστερνταμ (που είναι και η πιο κεντρική πλατεία της πόλης) μπορείτε να επισκεφτείτε το Koninklijk Paleis (Βασιλικό Παλάτι) που αποτελεί την επίσημη κατοικία του βασιλιά Willem-Alexander και της οικογένειάς του, όπου και πραγματοποιούνται τακτικές ξεναγήσεις.

NIGHTLIFE

H gay σκηνή της πόλης, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, βρίσκεται στο κέντρο. Ο πιο γνωστός, μάλιστα, gay δρόμος είναι αυτός του Reguliersdwarsstraat. Εδώ θα βρείτε τα ιδιαίτερα δημοφιλή “Soho” και “Τaboo”. Λίγο πιο δίπλα στους δρόμους Amstel και Halvemaansteeg, θα βρείτε τα μαγαζιά που προτιμά η εγχώρια κοινότητα (λιγότεροι τουρίστες δηλαδή), ενώ στον δρόμο Kerkstraat θα βρείτε το διάσημο gay club “Church” υπεύθυνο για τις μεγαλύτερες θεματικές (φετίχ) βραδιές της πόλης. Ψάξτε τα μπαρ Web and Cuckoosnest, αλλά και τη Sauna NZ, αν ενδιαφέρεστε για μια καθορόαιμη cruising εμπειρία.

PRIDE

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό (Canal) Pride που γίνεται μέσα στο νερό, αφού οι παρευρισκόμενοι εδώ δε παρελαύνουν αλλά πλέουν περήφανα στα γραφικά κανάλια της πόλης. Τα πολλά parties, οι υπαίθριες εκθέσεις και γενικά όλες οι δραστηριότητες εκλύουν κάθε χρόνο (το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου), πλήθος LGBT κόσμου από διάφορα μέρη του πλανήτη. Αξίξει πραγματικά να ζήσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Το Άμστερνταμ διαθέτει ένα επίσημο κιόσκι πληροφοριών για LGBT+, το Pink Point. Είναι δίπλα στο Homomonument (gay μνημείο) στο Westermarkt. Το Pink Point παρέχει πληροφορίες σχετικά με το μνημείο του Homomonument, καθώς και γενικές πληροφορίες για το Άμστερνταμ.


Όροι συμμετοχής Διαγωνισμού

  • Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί 28/02/18 στις 23:59, ενώ οι δύο νικητές θα ανακοινωθούν επίσημα απ’ τη σελίδα του antivirus την 01/03/18 και θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για το δώρο τους.
  • Τα εισιτήρια παρέχονται σε θέση Economy με επιστροφή και αφορούν στις διαδρομές που καλύπτει η Aegean (point-to-point).
  • Τα εισιτήρια δεν μπορούν να αλλάξουν περίοδο. Σε περίπτωσή που οι νικητές δεν μπορούν τη περίοδο που προσφέρεται, θα δοθούν στον αμέσως επόμενο που θα προκύψει από τη κλήρωση.
  • Τα εισιτήρια προσφέρονται με δικαίωμα επιβεβαιωμένης θέσης (Space Confirmed) και δε μπορούν να εκδοθούν σε ανοιχτή ημερομηνία (open).
  • Τα εισιτήρια αφορούν αποκλειστικά στους προορισμούς Αθήνα-Άμστερνταμ , Άμστερνταμ– Αθήνα και πρέπει να εκδοθούν μέσα στις ημερομηνίες 5/03/18 – 30/11/18. Τα εισιτήρια δεν μπορούν να εκδοθούν για τις περιόδους υψηλής κίνησης όπως, τη Καθαρά Δευτέρα, 20-25/03/18, το Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος, 10/07/18-5/9/18, 25-30/10/18, 14/12/18-8/1/19.
  • Οι φόροι και τα τέλη αεροδρομίου (όπως αυτά ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο) συμπεριλαμβάνονται στην προσφορά.
  • Η πραγματοποίηση της κράτησης κι έκδοσης των εισιτηρίων υπόκειται στους περιορισμούς της διαθεσιμότητας θέσεων κατά τις επιθυμητές ημερομηνίες ταξιδιού.
  • Η έκδοση εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά από τo τμήμα έκδοσης εισιτηρίων της Aegean.
  • Η κράτηση και έκδοση των εισιτηρίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.
  • Ρητά συμφωνείται ότι τα προσφερόμενα εισιτήρια δεν πωλούνται, δεν μεταβιβάζονται και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
  • Τα εισιτήρια αφορούν σε πτήσεις που εκτελούνται μόνο από την Aegean και δεν είναι δυνατή η αλλαγή αεροπορικής εταιρίας.
  • Η ευθύνη του Αερομεταφορέα είναι περιορισμένη σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία.



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!