Έκκληση της ILGA-Europe για τους LGBT+ διωγμούς στο Αζερμπαϊτζάν

29/09/2017
από

Με αφορμή τις μαρτυρίες για μαζικές διώξεις που υφίστανται τα LGBTI+ άτομα από τις αρχές στο Αζερμπαϊτζάν, η ILGA-Europe απηύθυνε έκκληση σε παγκόσμιους οργανισμούς για χρηματοδότηση ακτιβιστών και νομικών που δουλεύουν με τα θύματα.


https://avmag.gr/80129/toulachiston-100-lgbt-atoma-echoun-syllifthi-ke-vasanisti-sto-azerbaitzan/


Σύμφωνα με τη διευθύντρια της οργάνωσης, Evelyne Paradis: “Η ILGA-Europe ανησυχεί για την τύχη των θυμάτων αυτών των επιδρομών και κάνει έκκληση για άμεση απελευθέρωση όσων βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση. Απαιτείται άμεσα μια ανεξάρτητη έρευνα, καθώς και μια ενδελεχή παρακολούθηση των επιδρομών αυτών. 

Ζητάμε, επίσης, από τους διακυβερνητικούς θεσμούς (όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΑΣΕ και τα Ηνωμένα Έθνη) να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς και να καταδικάσουν την κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν»

(Δείτε την έκκληση, εδώ)

Η κυβέρνηση, πάντως, αρνείται τις συλλήψεις ομοφυλόφιλων και ο Eskhan Zakhidov, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις ατόμων, όχι για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά επειδή τα άτομα αυτά «ενοχλούσαν τους άλλους πολίτες με την συμπεριφορά τους ή η αστυνομία και οι υπεύθυνες για την Υγεία αρχές έκριναν πως είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών».

Τρεις ομοφυλόφιλοι άνδρες επικοινώνησαν πριν λίγες μέρες με την εφημερίδα Guardian με την επιθυμία να μην αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Και οι τρεις δήλωσαν ότι συνελήφθησαν από την αστυνομία και τώρα κρύβονται κάπου στο Αζερμπαϊτζάν. Ο ένας από αυτούς υποστήριξε ότι, μετά την σύλληψή του, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και αφέθηκε ελεύθερος, αφού πλήρωσε πρόστιμο 150 μανάτ (74 ευρώ).




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!