Ανοιχτά λεσβία η αρχηγός του ακροδεξιού (ομοφοβικού) AfD

25/09/2017
από

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που μπαίνει στη γερμανική Βουλή ένα ακροδεξιό κόμμα όπως το AfD και μάλιστα στην τρίτη θέση. Ένα κόμμα που “έστριψε” ακόμα περισσότερο προς τα δεξιά και απέρριψε τη μετριοπαθή γραμμή που υποστήριζε η προηγούμενη ηγεσία, όταν ανέλαβε η Alice Weidel από κοινού με τον 76χρονο Alexander Gauland.

Η Weidel 76χρονο Alexander Gauland

Η Weidel είναι μια 38χρονη οικονομόλογος, η οποία έχει εργαστεί στην Goldman Sachs, την Allianz Global Investors, την Bank of China αλλά και τη γερμανική ιντερνετική εταιρεία Rocket Internet. Κεντρική πολιτική γραμμή της Weidel είναι η οικονομία και κυρίως η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ, ενώ είναι γνωστή για την αντιευρωπαϊκή, ακροδεξιά, ρατσιστική της ρητορική.

Η ίδια είναι ανοιχτά λεσβία και μάλιστα ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα με την ελβετίδα σύντροφό της η οποία κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως παραγωγός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με την οποία μεγαλώνουν δύο γιους. Να αναφέρουμε εδώ ότι το AfD ήταν από τα κόμματα που εξέφρασαν ομοφοβικό λόγο όταν συζητιόταν η νομιμοποίηση των gay γάμων στη Γερμανία.

Με τη σύντροφό της

Χαρακτηριστικές είναι, μάλιστα, οι ομοφοβικές δηλώσεις της σε συνεντεύξεις, “ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλοι να πλησιάζουν τα παιδιά της και πως δεν θα είχε πρόβλημα με τα μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία αλλά αφού τα παιδιά μπουν στην εφηβεία”.

 




Δες και αυτό!