Η εκστρατεία #mindthefacts για την ισότητα των γάμων στην Αυστραλία

21/09/2017
από

3.000 απόπειρες αυτοκτονίας νέων θα μπορούσαν να αποτραπούν στην Αυστραλία κάθε χρόνο με μια ψήφο στο «ναι» για την ισότητα των γάμων.

«Η ψήφος στο «Ναι» αναμφισβήτητα θα αλλάξει χιλιάδες νεανικές ζωές προς το καλύτερο.

Οι κορυφαίες οργανώσεις ψυχικής υγείας της Νέας Υόρκης αποκάλυψαν το φοβερό αυτό νούμερο, κατά τη διάρκεια της ταχυδρομικής έρευνας της χώρας σχετικά με την ισότητα των γάμων.

Η εκστρατεία #mindthefacts πρωτοπορεί με τη συνεργασία κορυφαίων ομάδων ψυχικής υγείας της Αυστραλίας.

Η εκστρατεία ζητά από τους Αυστραλούς να «εξετάσουν προσεκτικά όταν πάνε να ψηφίσουν την πραγματική και καταστροφική συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών αυτοκτονίας των νέων και των διακρίσεων κατά των νεαρών LGBTIQ ατόμων» .

Το ανησυχητικό ποσοστό προέρχεται από στοιχεία μελετών, που επιβεβαιώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, που προκαλούνται από τις διακρίσεις κατά των LGBTIQ ατόμων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εφαρμογή των πολιτικών ομόφυλων γάμων συνδέεται με τη σχετική μείωση, κατά 7%, του ποσοστού των μαθητών, αγοριών και κοριτσιών, γυμνασίου που κάνουν απόπειρα να αυτοκτονήσουν. Με βάση τα στοιχεία της δεύτερης Αυστραλιανής έρευνας παιδιών και εφήβων για την ψυχική υγεία και ευημερία, αυτό θα ισοδυναμούσε με σχεδόν 3.000 λιγότερες απόπειρες αυτοκτονίας, που πραγματοποιήθηκαν από μαθήτριες και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αυστραλίας ετησίως.

«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν τόσο τις ανθρώπινες επιπτώσεις της τρέχουσας διάκρισης κατά των LGBTIQ ατόμων όσο και το θετικό μέλλον που μπορεί να επιτύχει η ισότητα των γάμων για την Αυστραλία» , δήλωσε ο Jono Nicholas, Διευθύνων Σύμβουλος της ReachOut, μιλώντας εξ ονόματος του συνασπισμού καμπάνιας.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητάμε από τους Αυστραλούς να «σκεφτούν τα δεδομένα» και να ψηφίσουν «ΝΑΙ» κατά την συμπλήρωση της φόρμας της ταχυδρομικής έρευνας κατά τον επόμενο μήνα. Συνεπώς, αισθανόμαστε συλλογικά υποχρεωμένοι να παρέμβουμε σε αυτή τη συζήτηση για να εξασφαλίσουμε ότι οι Αυστραλοί έχουν πρόσβαση σε πραγματικά κλινικά στοιχεία και σε στοιχεία έρευνας, όχι μόνο σε μυθοπλασίες. Αυτή η καμπάνια δεν αφορά την πολιτική, την ιδεολογία ή την απογοήτευση εκείνων που σκέπτονται να ψηφίσουν «Όχι» . Πρόκειται να ζητήσουμε από τους Αυστραλούς να αντιληφθούν τα γεγονότα, διότι η ψηφοφορία «Ναι» θα αλλάξει αναμφίβολα χιλιάδες νεανικές ζωές προς το καλύτερο» .

Οι οργανώσεις που οργανώνουν την εκστρατεία #mindthects είναι: Black Dog Institute, headspace, ReachOut, Brain and Mind Centre στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Orygen, το Εθνικό Κέντρο Excellence in Youth Mental Health.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!