ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσουν μόνο ρυθμίσεις που βρίσκουν σύμφωνους τους κυβερνητικούς εταίρους

20/09/2017
από

“Από τούδε και στο εξής κάθε φορά που οι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν η ΝΔ θα παίρνει αρνητική θέση. Δεν μπορείτε να έρχεστε πατώντας σε δύο βάρκες” είπε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας. Απόλυτα ταυτισμένος με τη ΝΔ και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αυτό σημαίνει ότι ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη δε θα ψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση δεν έχει την συγκατάθεση του κυβερνητικού εταίρου (ΑΝΕΛ) για να μην νομιμοποιήσουν μια κυβερνητική ανισορροπία. Η στήριξη των βουλευτών εκτός κυβερνητικού σχήματος ήταν σημαντική για τη ψήφιση προοδευτικών νομοσχεδίων όπως το σύμφωνο συμβίωσης, η ίδρυση τεμένους κλπ. και για τα οποία οι ΑΝΕΛ είχαν εκφράσει αντίθετη άποψη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής (την απέσυρε λίγο αργότερα), που αφορά σε αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Μια τροπολογία που βρήκε αντίθετους τους ΑΝΕΛ.

Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά την κατάθεση το νομοσχεδιου στη Βουλή για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου (που και αυτό βρίσκει αντίθετους τους ΑΝΕΛ).




Δες και αυτό!