“Άπραγοι σε αυτή τη ρητορική μίσους…”

20/09/2017
από

Eίναι αποκαρδιοτικό να βλέπουμε πως Γενικός Εισαγγελέας, κυβέρνηση και πολιτεία γενικότερα παραμένουν άπραγοι σε αυτή τη ρητορική μίσους, επιτρέποντας στον Αρχιεπίσκοπο, και αυτή τη φορά, να εκφράζεται με τρόπο μειονοτικό προς τους ΛΟΑΤΙ χωρίς αυτός να υπόκειται στους νόμους που ποινικοποιούν την προώθησης μίσους ενάντια σε μειονότητες. Τον έχουν ενθαρρύνει να πιστεύει πως είναι υπεράνω των νόμων της χώρας μας. Kαι δυστυχώς αυτό που μας δείχνουν κυρίως οι δηλώσεις αυτές είναιτην ανεπάρκεια του Κράτους να ελέγξει τους νόμους του.


https://avmag.gr/80028/opies-lexis-ke-na-chrisimopiiso-i-omofylofilia-ine-anomalia/


Ανενόχλητος και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Αρχιεπίσκοπος προχωρεί για ακόμη μια φορά σε μισαλλόδοξες δηλώσεις ενάντια σε μια αφανή, αδύναμη και περιθωριοποιημένη ομάδα συμπατριωτών μας, υποδαυλίζοντας μίσος προς αυτή και ενημερώνοντας το ποίμνιο του αλλά και την κοινωνία γενικότερα πως αυτοί είναι κατώτεροι των υπολοίπων. Ταυτόχρονα βάζει σε ανύπαρκτα διλήμματα θρησκευόμενα μέλη της ΛΟΑΤΙ κοινότητας αναγκάζοντας τα να παραμένουν εσωστρεφή, στην αφάνεια, καταπιέζοντας τα ψυχολογικά.

Θυμίζω πως σε παρόμοιες και χειρότερες δημόσιες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου τον Νοέμβριο του 2016, παρά τις επίσημες επιστολές διαμαρτυρίας μας προς τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, δεν λάβαμε τις οποιεσδήποτε απαντήσεις που οι θεσμοί αυτοί όφειλαν να δώσουν.

Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει δίλημμα μεταξύ θρησκείας και ομοφυλοφιλίας. Όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζονται και να δρουν όπως οι ίδιοι νιώθουν, στα πλαίσια της νομιμότητας, χωρίς να πρέπει να υπόκεινται σε διαρκή διακρίσεις, ούτε να ζουν την ζωή που άλλοι πιστεύουν πως θα ήταν σωστή για αυτούς.

Όπως σωστά επεσήμανε ο δημοσιογράφος, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε πως η εκκλησία θα πρέπει να απολογηθεί προς τους ομοφυλόφιλους για τις διακρίσεις που έχουν υποστεί και θα θέλαμε επιτέλους και τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Παράλληλα ο Πάπας σημείωσε πως δεν επαφίεται σε αυτόν να κρίνει τους ΛΟΑΤΙ αλλά στο Θεό. Είναι με λύπη που βλέπουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να διαφωνεί κάθετα με αυτή τη θέση, αφού ο ίδιος πιστεύει πως η Εκκλησία της Κύπρου δεν έχει κάνει κάτι το οποίο χρήζει απολογίας στρέφοντας όμως παράλληλα μίσος και βία ενάντια στους ΛΟΑΤΙ χαρακτηρίζοντας τους ακόμη μια φορά ως ανώμαλους. Η φύση όμως μιλά.

Ως Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου θα προχωρήσουμε για ακόμη μια φορά σε επίσημη διαμαρτυρία προς τον Γενικό Εισαγγελέα και θα αναμένουμε τις δράσεις του, τόσο για τις δηλώσεις που έγιναν τώρα όπως και για τις δηλώσεις που έγιναν τον Νοέμβριου του 2016. Θα θέσουμε το θέμα επίσης ξανά σε συνάντηση που έχει η οργάνωση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το τέλος του μήνα.

Κώστας Γαβριηλίδης, Αccept – ΛΟΑΤ Κύπρου

acceptCY

Η accept ΛΟΑΤ Κύπρου είναι η μοναδική εγγεγραμμένη ΛΟΑΤΙ οργάνωση στον έφορο σωματείων την Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελείται από ενεργούς εθελοντές. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται και αφορά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνοτικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής προέλευσης, γλώσσας, κατάστασης υγείας, σωματικής κατάστασης ή άλλου γνωρίσματος και διεκδικούμε σταθερά, αλλά δυναμικά την αποδοχή, την αλληλοαποδοχή, χειραφέτηση και αλληλοϋποστήριξη, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία με θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤI κοινότητα.
Η ενέργειες μας επικεντρώνονται:
• Στην προάσπιση, διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ΛΟΑΤΙ προσώπων και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• Στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ίδιας της κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης, της οικογένειας, των θεσμών, των οργανωμένων ή μη φορέων και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα σεξουαλικότητας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής υγείας.
ΛΟΑΤΙ: Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς, Intersex.
Όραμα μας είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητας του, απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις ιδίως όσο αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!