Εκπληκτική απάντηση gay άνδρα σε υπουργό κατά του “ναι” στην Αυστραλία

20/09/2017
από
Senator Matt Canavan addresses the media during a joint press conference at Parliament House in Canberra on Tuesday 20 June 2017. fedpol Photo: Alex Ellinghausen

Ένας gay άνδρας απαντά στον υπουργό Matt Canavan σε ομοφοβική δήλωσή του προς υπεράσπιση του “όχι” στο δημοψήφισμα στην Αυστραλία.

Η συζήτηση στην Αυστραλία και η επερχόμενη ταχυδρομική δημοσκοπική έρευνα σχετικά με την ισότητα των γάμων έχει πάρει φωτιά. Τόσο πολύ, ώστε οι βουλευτές την προηγούμενη εβδομάδα εισήγαγαν έναν κανόνα, που καθιστά παράνομη την «κακολόγηση» των LGBTI και των θρησκευόμενων ατόμων.

Ωστόσο, ο κόσμος εξακολουθεί να εκφράζει την άποψή του και να υποστηρίζει αυτό που πιστεύει.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής Matt Canavan δήλωσε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της ισότητας για το γάμο «να αναπτύξουν σπονδυλική στήλη» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να σταματήσουν να είναι ευαίσθητα μικρά λουλούδια και να κάνουν μια σωστή συζήτηση» .

Τα σχόλιά του προκάλεσαν άμεση κριτική, αλλά η απάντηση ενός ατόμου έγινε viral.

Χθες, ο Mark Pesce δημοσίευσε ένα κείμενο που εστάλη στην αυστραλιανή εφημερίδα The Age on Twitter. Πρόκειται για τη θέση ενός gay άνδρα απέναντι στα σχόλια του Canavan, που τοποθετείται με απίστευτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Μέχρι στιγμής το tweet έχει πάνω από 2.000 re-tweets.

Το κείμενο γράφει:

“Matt Canavan, λυπάμαι που αισθάνεστε ότι κάποιοι gay άνθρωποι κι οι υποστηρικτές τους πρέπει να «αναπτύξουν σπονδυλική στήλη» και να σταματήσουν να είναι «ευαίσθητα μικρά λουλούδια» και χαίρομαι που είστε σε θέση να αγνοήσετε τα άθλια tweets και τις δηλώσεις από την εκστρατεία για το «ναι» .

Δυστυχώς εγώ, δεν κατάφερα να αγνοήσω τα εξής: Η πρώτη μου σχέση ήταν παράνομη. Το αφεντικό μου είπε «εσύ πίσω στον τοίχο» όταν μπήκα σε μια συνάντηση στο γραφείο (στη δεκαετία του ’70) για να κάνει πλάκα. Μ’ έχουν σπρώξει από μια σκάλα, επειδή είμαι gay. Ο σύντροφός μου υπέστη κάταγμα οφθαλμικής κόγχης, επειδή είναι gay. Είχα έναν στενό φίλο, που σκοτώθηκε στο Fitzroy, επειδή κρατούσε το χέρι του συντρόφου του.

Αυτές οι εμπειρίες (και πολλά άλλα) τα τελευταία 60 χρόνια μου διαμόρφωσαν μια σπονδυλική στήλη και δεν είμαι ένα λεπτό λουλούδι. Είμαι απλώς κάποιος, που θέλει να αντιμετωπιστεί εξίσου ισότιμα απέναντι στο νόμο, όπως οι ετεροφυλόφιλοι φίλοι μου, οι γονείς, τα αδέλφια μου και τα ανίψια μου.” 




Δες και αυτό!