Ο ιστορικός queer παράδεισος της NY σε Polaroids φωτογραφίες

19/09/2017
από

Μία συλλογή από vintage Polaroids φωτογραφίες από τον επίγειο queer παράδεισο της Νέας Υόρκης από το 1975 ως το 1983.

Το Fire Island της Νέας Υόρκης σήμερα αποτελεί ένα συνηθισμένο μέρος για μια απλή καλοκαιρινή απόδραση από τη ζωή της πόλης, αλλά για πολλές γενιές, αυτός ο παράδεισος μήκους 36 μιλίων από τις ακτές του Long Island, ήταν το πιο πολύτιμο καταφύγιο από την καθημερινή ομοφοβία.

Αυτή η ξεχασμένη ιστορία ξαναζωντανεύει με την Fire Island Pines, τη νέα συλλογή της Throckmorton Fine Art με φωτογραφίες του Tom Bianchi, που απαθανάτισε την “χρυσή” εποχή της ελεύθερης πνευματικά κοινότητας.

Ο κόσμος μας αγνοούσε και μας αποκαλούσε ξένους“, δήλωσε ο Bianchi στο VICE. “Έτσι, η μοναδικότητα του Fire Island έγκειται στο ότι χτίστηκε από ανθρώπους, που οραματίζονταν έναν διαφορετικό κόσμο κι έκαναν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, σμιλεύτηκε αυτό το μικρό σημείο μόνο για εμάς, εκεί όπου θα μπορούσαμε να είμαστε ασφαλείς, να γελάμε και να παίζουμε μεταξύ μας στην παραλία, χωρίς να έχουμε καμία αρνητική κρίση γύρω μας.

Όταν η επιδημία του AIDS ήταν στο ζενίθ, περίπου 10.000 queer άτομα συγκεντρώνονταν 60 μίλια ανατολικά του Μανχάταν για να γιορτάσουν ανοιχτά τη σεξουαλικότητά τους. Για πολλούς επισκέπτες, το Fire Island ήταν το μόνο μέρος, που θα μπορούσαν να είναι συναισθηματικά και σωματικά με τα οικεία κι αγαπημένα τους πρόσωπα, του ίδιου φύλου – κάτι τόσο απλό, όσο το κράτημα ή το άγγιγμα ήταν κοινωνικά ταμπού στην πόλη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκβιασμούς, χαμένες θέσεις εργασίας ή κατεστραμμένη φήμη.

Ο φακός του Bianchi υπογραμμίζει όχι μόνο την απελευθέρωση του gay ρομαντισμού, αλλά και την ευρεία αύξηση της παραδοσιακής ανδρικής σεξουαλικής προσέλκυσης, η οποία, όπως υποστηρίζει ο φωτογράφος, ήταν μια απάντηση στα χρόνια, που τα queer άτομα κοινωνικά εξοστρακίζονταν κι αποκαλούνταν “pansies” από την straight κοινότητα:
Ξαφνικά, αυτή η πραγματικά όμορφη κοινότητα ανδρών επιβιβαζόταν σε αεροπλάνα, τρένα ή λεωφορεία για να βρεθεί στο Fire Island κάθε Σαββατοκύριακο” , περιγράφει ο φωτογράφος.

Πάρτε μία γεύση από την έκθεση της Throckmorton κι αν θέλετε κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο του Bianchi, Fire Island Pines: Polaroids 1975-1983:




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!