Τον γνώρισε στο Grindr και τον έσωσε από την αυτοκτονία

17/09/2017

Ίσως μια από τις πιο θλιβερές αλλά και ομορφότερες ιστορίες που έχετε ακούσει ποτέ.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Liam Blank μπήκε στο Grindr, ενώ χαλάρωνε στο σπίτι. Αυτή τη φορά, όμως, δεν αναλώθηκε στο να στέλνει γυμνές φωτογραφίες και “heys”. Bρέθηκε να μιλάει με έναν άνθρωπο – που πρόσφατα διαγνώστηκε ως HIV-θετικός – ο οποίος ήταν στη γέφυρα George Washington έτοιμος να πηδήξει. Αμέσως, ο Liam έβαλε τα παπούτσια και το σακάκι του και έτρεξε στη γέφυρα.

Liam Blank

Διαβάστε τι έγινε, όπως τα περιέγραψε ο ίδιος στο Facebook.

“Πριν από λίγες νύχτες, ενώ χαλάρωνα στο σπίτι μου, ξεκίνησα να μιλώ με έναν τύπο στο Grindr. H συζήτηση ξεκίνησε, όπως οι υπόλοιπες και τότε γρήγορα πήρε μια κατεύθυνση που ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει πριν. 

Αυτός ο άνδρας, που ήταν στην ηλικία μου, μου αποκάλυψε ότι πρόσφατα διαγνώστηκε με HIV και προσπαθούσε να το αποδεχτεί. Στο σημείο αυτό, ξεκίνησα να του λέω ότι μπορώ να είμαι σύμμαχος του, αν το χρειαζόταν. Τότε ήταν που μου είπε, πως μου έστελνε από τη George Washington γέφυρα και ότι σκόπευε να πέσει για να σκοτωθεί. 

Αμέσως φόρεσα τα παπούτσια και τη ζακέτα μου και έτρεξα λίγρα τετράγωνα μέχρι τη γέφυρα. Προσπάθησα να τον βρω μέσα στο σκοτάδι, ελπίζοντας ότι δεν έχει πέσει ή ότι δεν θα τον έβλεπα να πέφτει, ενώ τον πλησίαζα.

Γρήγορα τον εντόπισα, τον άρπαξα και τον αγκάλιασα για 5 λεπτά, ενώ έκλαιγε στον ώμο μου. Χωρίς κανέναν δισταγμό, έπεισα αυτόν τον άνδρα να φύγει από τη γέφυρα και να έρθει μαζί μου στο διαμέρισμά μου να μιλήσουμε.

Εκεί συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έναν μετανάστη χωρίς έγγραφα, που έφυγε από τη χώρα του, όταν η οικογένεια του τον έδιωξε και ο αδερφός του προσπάθησε να τον σκοτώσει, επειδή ήταν ένας gay άνδρας. Όταν άκουσα την ιστορία του, έμεινα άφωνος. Δεν υπήρχε τίποτα στη ζωή μου που να μπορούσε να συγκριθεί με όσα ο άνθρωπος αυτός έχει περάσει, έτσι προσπαθούσα να βρω λέξεις να του πω. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να τον ακούσω. Μιλήσαμε για κάποιες ώρες, αλλά στο τέλος της συζήτησης τον διαβεβαίωσα ότι δεν πρόκειται να αισθανθεί ποτέ ξανά μόνος, γιατί τώρα είμαι φίλος τους και αυτό το εννοούσα πραγματικά.

Αυτή η νύχτα στη γέφυρα θα μείνει για πάντα μαζί και μου έμαθε ότι όλοι έχουμε στιγμές που αισθανόμαστε ότι η ζωή μας είναι εναντίον μας. Υπήρχε ένας άνθρωπος που ήθελε να πεθάνει, αλλά τον βοήθησα να ζήσει. Μπορεί να άλλαξα τη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά αναρωτιέμαι αν γνωρίζει ότι και εκείνος άλλαξε τη ζωή μου επίσης. 

Να είστε ευγνώμονες για τη ζωή σας και για όλους όσους βρίσκονται σ΄αυτή. Αγκαλιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας λίγο περισσότερο.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!