H λεσβιακή σκηνή από τα Φιλαράκια που λογοκρίθηκε επειδή “προωθούσε” τα gay δικαιώματα

15/09/2017
από

Mια άγνωστη λεπτομέρεια για τη σειρά ” Τα Φιλαράκια” και συγκεκριμένα για το επεισόδιο «The One With the Lesbian Wedding» (από τη 2η σαιζόν), αποκάλυψαν οι Jane Sibbett και Jessica Hecht.

Οι δύο ηθοποιοί, που υποδύονταν της Κάρολ και Σούζαν και ήταν ζευγάρι στη σειρά, υποστήριξαν πως στο συγκεκριμένο επεισόδιο υπάρχει μια σκηνή, η οποία λογοκρίθηκε τότε από κανάλια σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη σκηνή με τον γάμο τους. Πολλοί σταθμοί έκριναν τότε πως προωθεί τα δικαιώματα των gay γι΄αυτό και την έκοψαν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Sibbett στο ITV: «Ήταν ο πρώτος λεσβιακός γάμος που προβαλλόταν ποτέ στην τηλεόραση και τον απαγόρευσαν σε κάποια μέρη. Αλλά τελικά όλα πήγαν καλά καθώς το θέμα πήρε τότε μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο λόγω της απαγόρευσης. Καταλήξαμε να κερδίσουμε μέχρι βραβεία για αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Θυμάμαι είχα γνωρίσει έναν τύπο σε μια απονομή βραβείων που είχε κάνει ένας οργανισμός, ο οποίος εργάζεται με gay οικογένειες. Μου είπε πως αν είχε σαν πρότυπα την Κάρολ και τη Σούζαν όταν ήταν μικρός, ίσως να μην είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει τόσες φορές. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό».




Δες και αυτό!