Σκοτσέζος κατέληξε στο δικαστήριο επειδή φορούσε σουτιέν στο σπίτι του

15/09/2017
από

Mη στερεοτυπικό μπορεί. Παράνομο όμως, δεν είναι ένας άνδρας να φορέσει σουτιέν στο σπίτι του.

Αυτή η απόφαση εκδόθηκε χθες από το Εφετείο του Ανώτατου Δικαστηρίου Δικαιοσύνης της Σκωτίας (13 Σεπτεμβρίου), για τον David Wotherspoon, που καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2016 για παραβίαση της ειρήνης.

Όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς τον Αύγουστο του 2015, είχε πει: «Αν είναι περίπου αυτό που νομίζω ότι είναι, τότε είναι επειδή περπατούσα με σουτιέν». Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε, ότι στεκόταν στο σπίτι του ενόψει κοινού, ενώ φορούσε σουτιέν.

 

Τρεις γείτονες μοιράστηκαν τις μαρτυρίες τους για τον Wotherspoon με σουτιέν.
Ένας άνδρας ηλικίας 48 ετών δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε να απειλείται, αλλά ήταν «ανήσυχος» κι «ανασφαλής» . Είπε ακόμη ότι ο Wotherspoon περπατούσε στο σπίτι του φορώντας παντελόνι κι ένα σουτιέν. Δύο γυναίκες ηλικίας 19 και 22 ετών ανέφεραν επίσης την ίδια παρατήρηση. Είπαν ότι το βρίσκουν «παράξενο» κι «αλλόκοτο» . Τρεις Λόρδοι είπαν: «Η συμπεριφορά του μπορεί να ήταν προκλητική ακόμη και διεστραμμένη.”

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το να περπατά κάποιος με ανοιχτή την πόρτα μπροστά από το παράθυρο του καθιστικού του με γυμνό το στέρνο, φορώτνας μόνο ένα ροζ στηθόδεσμο και σε κάποια φάση να τρίβει τις θηλές του… θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει συναγερμό σ’ ένα λογικό άτομο και να διαταράξει κάπως την κοινότητα. Παρ ‘όλα αυτά, δεν ήταν αρκετά ανησυχητικό, ώστε να προκαλέσει παραβίαση της ειρήνης.”




Δες και αυτό!