Μητέρα τρανς παιδιού απαντά σε γονείς που έκαναν μήνυση στο σχολείο

14/09/2017
από

Η μητέρα ενός τρανς παιδιού έδωσε μια εκπληκτική απάντηση στους γονείς, που έκαναν μήνυση στο σχολείο του.

Η Mienna Jones, η οποία έχει έναν 6χρονο τρανς γιο εμφανίστηκε στην εκπομπή This Morning και συνομίλησε με τον Nigel Rowe και τη σύζυγό του Sally, οι οποίοι σταμάτησαν τη φοίτηση των παιδιών τους, ηλικίας 6 και 8 ετών, από σχολείο της Αγγλικής Εκκλησίας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, στο Isle of Wight και τώρα παραμένουν στο σπίτι. Εκεί είναι το σχολείο τους.

Ο λόγος που τους οδήγησε σ’ αυτήν την απόφαση είναι επειδή θεωρούν ότι η αποδοχή κι η ποικιλομορφία του σχολείου δημιουργεί «σύγχυση» . Το σχολείο, σύμφωνα με αυτούς, «παραβιάζει το δικαίωμά τους» να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις χριστιανικές τους πεποιθήσεις.

Η Jones, από την άλλη μεριά, είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο γιος της Dextor, 6 ετών, είναι πιο έξυπνος και πιο ώριμος από το χριστιανικό ζευγάρι:

«Σε αυτή την εποχή δεν μπορώ να πιστέψω ότι εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το επίπεδο άγνοιας και έλλειψης αποδοχής. Δεν περίμενα να συζητήσω με τη Sally και τον Nigel, αλλά ο Dexter έχει περισσότερη ωριμότητα. Γνωρίζει πλήρως το ποιος είναι. Αυτή είναι η δική του αίσθηση, δεν σπρώχτηκε από το σπίτι του σε τίποτα. Όταν με ρωτάει «Μαμά, γεννήθηκα λάθος, πότε θα το διορθώσουμε;» αυτό δεν είναι κάτι που του έχει πει κάποιος από εμάς, αλλά είναι κάτι, που αισθάνεται από μόνος του» .

Οι Rowes ισχυρίζονται ότι «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα πολύ μικρά παιδιά να αγκαλιάσουν τον transgenderism – τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια» .

Μάλιστα, επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ορκίζονται ότι δεν είναι τρανφοβικοί κι επιμένουν ότι είναι «λάθος» για τα παιδιά να διδάσκονται την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη μη δυαδική ταυτότητα φύλου.

Κι η Jones τους απαντά:
«Το άλλο πράγμα που εξακολουθούν να λένε, έχω την εντύπωση, ότι είναι πως πραγματικά πιστεύουν, ότι το να είναι ένα άτομο transgender, ήταν λάθος. Οπότε [ο Nigel Rowe] το παρουσιάζει σα να είναι μια επιλογή. Δεν είναι επιλογή, ακριβώς όπως το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος. Το παιδί σου είναι το παιδί σου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!